Η Ζωή εναντίον του Αλέξη: Καλεί το λαό σε αντίσταση και ανυπακοή για τα νέα μέτρα…




Με «αντίσταση και ανυπακοή» καλεί η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου τις «νέες γενιές που καταστρέφονται» να απαντήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική» την απόφαση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι εφαρμόζει ακριβώς την ίδια πρακτική με την εξουσιοδότηση της 10ης Ιουλίου 2015. Τα δίνει όλα προκαταβολικά με κατεπείγουσα διαδικασία, για να “εξαναγκαστεί” να δώσει ακόμη περισσότερα μετά, τονίζει χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φλώρινα και Καστοριά

Στις γερμανικές αποζημιώσεις εστίασε το μήνυμα της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου από το μαρτυρικό Λέχοβο Φλωρίνης, όπου ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι: «Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ιδίως προς την πολιτική ηγεσία, την κυβέρνηση της Γερμανίας αλλά και της Ελλάδας, είναι ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Ναζί στη διάρκεια του β’ Παγκόσμιου Πολέμου είναι διεθνή εγκλήματα, απαράγραπτα εγκλήματα που αναζητούν ακόμη τη δικαίωση. Οι γερμανικές οφειλές συγκροτούν ενεργό αξίωση του ελληνικού πληθυσμού και, πρωτίστως, των κατοίκων των μαρτυρικών τόπων, μεταξύ των οποίων το Λέχοβο».

Νωρίτερα σε εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην κοινότητα Κέλλη, αφού εξέφρασε την διαπίστωση ότι η σημερινή νέα γενιά «καλείται να ζήσει σε χειρότερες συνθήκες από τις προηγούμενες», κάλεσε τη νεολαία να μην αποδεχθεί αυτήν την κατάσταση αλλά να αγωνιστεί για την ανατροπή της, λέγοντας «Να μην δεχθείτε να ζήσετε χειρότερα από τους προηγούμενους. Να αγωνισθείτε!».

Την προηγουμένη, στον ΑΗΣ Μελίτης, τόνισε ότι πρόκειται για «μια σημαντική μονάδα της ΔΕΗ, σε μια εποχή πολύ δύσκολη και αντίξοη, κατά την οποία δοκιμάζεται συνολικά η ενεργειακή πολιτική της χώρας».

Σε ερώτηση για το τί περιμένουμε από το επερχόμενο Eurogroup, η επικεφαλής της πρωτοβουλίας ίδρυσης Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε από το νοσοκομείο Λαμίας την Δευτέρα του Πάσχα μεταξύ άλλων ότι, «Δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν, δεν υπάρχουν ούτε προστάτες ούτε εγγυητές ανάμεσα σ΄αυτούς που παίζουν το παιχνίδι της δήθεν διαπραγμάτευσης και της δήθεν υπεράσπισης εκείνων που θα έπρεπε πραγματικά να είναι αδιαπραγμάτευτα. Το ζήτημα είναι ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να συστρατευθούμε σε μια μάχη απελευθέρωσης, και είναι ειρωνεία να μιλάμε για «θεσμούς» όταν στην πραγματικότητα αναφερόμαστε σε δανειστές-δυνάστες μας».

Η Πλεύση Ελευθερίας, συνέχισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, θα φροντίσει να είναι έτοιμη για την εκλογική μάχη όποτε κι αν γίνουν εκλογές και θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής παντού. Υποσχεθήκαμε, ολοκλήρωσε, αμεσοδημοκρατικές ανοιχτές διαδικασίες και αυτές τις διαδικασίες θα θωρακίσουμε και θα περιφρουρήσουμε. “Είναι σημαντικό τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές και είναι ένα καθήκον ιστορικό και υπαρξιακό το να δοθεί αυτή η μάχη”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: