Η ταινία μικρού μήκους «Limbo» της Κων. Κοτζαμάνη 69ο Φεστιβάλ Καννών




Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν κοινό και κριτικοί στην ελληνοϊταλική ταινία «Η τελευταία παραλία» (L’ ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν, που προβλήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών, σειρά για παγκόσμια πρεμιέρα παίρνει η καινούρια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Η ταινία της με τίτλο «Limbo» προβάλεται στις Κάννες την Τρίτη 17/5 και είναι μία από τις 10 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, μετά το Washingtonia που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το 2014. Την ίδια χρονιά, η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το Washingtonia κέρδισε το βραβείο EFA Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης και ήταν υποψήφια ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά βραβεία 2015. Μέχρι σήμερα η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει πουληθεί σε κανάλια στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τον Ιούλιο του 2015 η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν ανάμεσα στους δέκα Ευρωπαίους νέους σκηνοθέτες που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πρόγραμμα Future Frames στο 50ό Karlovy Vary Film Festival 2015.

Η τελευταία μικρού μήκους ταινία της, Yellow Fieber, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2015, Pardo di Domani.

Για τη «Limbo» η λιτή σύνοψη της ταινίας αναφέρει τα εξής: Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή».

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: