Η πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «Kashtanka» στο Εθνικό Θέατρο




Διευρύνοντας τη συνεργασία του με θεατρικά σχήματα από τη Ρωσία, το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Flowers of Russia», θα φιλοξενήσει στις 5 Ιουνίου (ώρα έναρξης 19:00), στην Κεντρική Σκηνή του, την πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «Kashtanka», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Άντον Τσέχοφ.

Η παράσταση είναι μία παραγωγή του ρωσικού Ekaterinburg Theatre for Young Spectators και έχει τιμηθεί με βραβεία όπως αυτό της «Χρυσής Μάσκας», ενώ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως Εσθονία, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ιταλία, Ρουμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Ηρωίδα του έργου είναι μία χαριτωμένη σκυλίτσα, η Καστάνκα, η οποία ζει ευτυχισμένη με τα αφεντικά της, ώσπου μία μέρα χάνεται. Τη βρίσκει και την παίρνει μαζί του ένας άνθρωπος του τσίρκου, που δουλειά του είναι να εκπαιδεύει ζώα για να κάνουν διάφορα κόλπα. Εκεί, κάνει νέους φίλους και ζει μαζί τους όμορφες και άσχημες στιγμές, χωρίς, όμως, να ξεχνάει το παλιό της σπίτι, στο οποίο θα επιχειρήσει να επιστρέψει.

Παράλληλα, την ημέρα της παράστασης, ο ηθοποιός και καθηγητής υποκριτικής Αντρέι Σίμκο θα διευθύνει εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (από τις 12:00 έως τις 14:30). Το εργαστήριο θα μπορούν να παρακολουθήσουν και σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί και ηθοποιοί (αιτήσεις συμμετοχής στο [email protected]).

Στην παράσταση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Ν.Μπ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: