Η πατρίδα σε δεύτερο πλάνο: Και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των Ευρωπαίων




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Βεβαίως, όπως μας πληροφόρησε περί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής η κα Κεραμέως, το στικάκι του ν/σ που εμπεριέχει ων ουκ έστι αριθμός αυξήσεις έμμεσων φόρων, κόφτες, και μεταφορές «κόκκινων» δανείων σε αλλοδαπά funds, δεν ήταν 7.500 σελίδες, αλλά μόλις 4.421.

Τα περί του αντιθέτου, που υποστήριξαν τινές βουλευτές της αντιπολίτευσης, αποτελούν συκοφαντίες σε βάρος της κυβέρνησης.

Το ν/σ που κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης εμπεριείχε 3.079 σελίδες λιγότερες από αυτές που υποστήριξαν ανερυθριάστως κάποιοι φωνακλάδες στη Βουλή. Όπως είναι απαράδεκτο ορισμένοι να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χρόνο να το μελετήσουν.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, μεσολάβησαν 8-10 ώρες από την έναρξη της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής που εξέτασε το προτεινόμενο ν/σ. Και μόλις 58 ώρες έως την στιγμή που θα εισήρχετο στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση.

Τι είναι οι βουλευτές μας δυσλεκτικοί και δεν μπορούν να αναγνώσουν μόλις 76 σελίδες την ώρα;

Βεβαίως θα έπρεπε να μην κλείσουν μάτι για δύο εικοσιτετράωρα, αλλά τι σημαίνει αυτό, γιατί τους πληρώνουμε και μάλιστα πλουσιοπάροχα. Ήταν υποχρέωσή τους να πάνε διαβασμένοι στη Βουλή. Εν ανάγκη ας έβαζαν και τους αστυνομικούς τους να διαβάσουν μερικά κεφάλαια του επίμαχου νομοσχεδίου.

Εξάλλου θα έπρεπε να σκεφθούν, τι θα πουν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας αν μάθαιναν ότι κάποιοι αμελείς δεν κατάφεραν να διαβάσουν το ν/σ, που μας απελευθερώνει, μια και μας οδηγεί απευθείας στην πολυθρύλητη ρύθμιση του χρέους.

Τι κι αν η φορολογία πέφτει σύννεφο, τι κι αν το ασφαλιστικό μπήκε στο κρεβάτι του Προκρούστη, τι κι αν τα κόκκινα δάνεια θα περάσουν έναντι πινακίου φακής στα μέχρι χθες ξορκισμένα funds. Το αποτέλεσμα μετράει και δεν είναι άλλο από τη ρύθμιση του χρέους. Τώρα πια θα είναι η ρύθμιση, κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς.

Υποπτευόμεθα ότι θα αφορά επιμήκυνση αποπληρωμής και σταθερό χαμηλό επιτόκιο. Όλα αυτά όμως για την ώρα είναι εικασίες. Θα δούμε … Τρίτη, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η λεγόμενη κοντή γιορτή. Ή για να το πούμε διαφορετικά, Τρίτη κουρεύουν τον γαμπρό δηλ. τη νύφη μια και η Ελλάδα είναι γένους θηλυκού.

Άλλα και οι εταίροι μας πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις μας με ταχύτητες ρεκόρ στο νομοθετικό επίπεδο. Τέτοιες διαδικασίες σαν κι αυτές που ακολουθήθηκαν το τετραήμερο πρέπει να κάνουν υπερήφανους τους εταίρους μας, των ευρωπαϊκών δημοκρατιών. Αυτό θα πει Βουλή-express. Όλα έγιναν στο πι και φι. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε, που λένε.

Κι αυτό είναι που προβληματίζει κάθε φιλοευρωπαϊστή στην γηραιά ήπειρο. Με τέτοιες άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να σηκώνουν κεφάλι οι ακροδεξιοί και οι ευρωσκεπτικιστές στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε.;

Αντί να χαίρονται και να χειροκροτούν οι πολίτες της Ευρώπης, με όλα αυτά που συμβαίνουν σε μια παραστρατημένη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, πάνε και ψηφίζουν ακροδεξιούς στην Αυστρία, ανεβάζουν επικίνδυνα τα ποσοστά της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία και το χειρότερο, δίνουν διψήφια ποσοστά στην Αλτερνατίβα της Γερμανίας…

Τι έχουν άραγε τα έρημα τα δημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, Λαϊκό και Σοσιαλιστικό και ψοφάνε;

Είναι αχάριστοι απ ότι όλα δείχνουν, οι πολίτες ανά την Ευρώπη. Δεν τους αρέσει η δημοκρατία του ανθρωπισμού των κομμάτων της εξουσίας και πάνε να την καταστρέψουν.

Από την μια η Ακροδεξιά και από την άλλη η Αριστερά του Τσίπρα, που δεν αποτελεί πια πρόβλημα, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επαναστατική ανατρεπτική γυμναστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμμορφώθηκε ως προς τας υποδείξεις των Ευρωπαίων και τα έδωσε όλα. Ακόμη και το τελευταίο πετραδάκι της ελληνικής γης εκχωρήθηκε στους δανειστές προκειμένου να το αξιοποιήσουν τα προσεχή 99 χρόνια…

Ποιος χολοσκάει για εθνική κυριαρχία και άλλες τέτοιες κουταμάρες. Εξάλλου αυτό που μετράει είναι η παραμονή στην καρέκλα. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι άνθρωποι είναι διεθνιστές. Δεν πολυενδιαφέρονται γι αυτό το μικρό κομμάτι γης που λέγεται Ελλάδα.

Έχουν άλλα οράματα. Πανευρωπαϊκά που θα ενώσουν του κολασμένους λαούς της Ευρώπης, γράφε και πεινασμένους, προκειμένου το όραμα της Αριστεράς να συνεγείρει όλους τους λαούς. Αυτά τα νέα κόλπα πρέπει ενστερνιστούμε, μια και η Ευρώπη έχει αποποιηθεί τις ιδέες και τις αξίες της και η Ελλάδα πορεύεται με οδηγούς τους φαύλους λαϊκιστές, παλιούς και νεώτερους, όλων των αποχρώσεων, που το μόνο που τους απασχολεί είναι πρώτιστα το προσωπικό βόλεμά τους και παράλληλα το κομματικό που στέκει υπεράνω πατρίδας και έθνους…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: