Επέμβαση κατά των Κούρδων στην Συρία ετοιμάζει η Άγκυρα: Νέοι κανόνες εμπλοκής




Η Τουρκία σχεδιάζει την επέκταση των κανόνων εμπλοκής κατά των Κούρδων του PYD της Συρίας «αν πληγεί το τουρκικό έδαφός ή απειληθεί η τουρκική ασφάλεια».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη δήλωση της Άγκυρας, χθες, ότι έστειλε άνδρες των ειδικών της δυνάμεων στην Συρία με τελικό στόχο την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της χώρας ώστε να αποτρέψει τον σχηματισμό κουρδικού κρατικού μορφώματος.

Κατόπιν της αλλαγής των κανόνων εμπλοκής οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη το πράσινο φως να πλήξουν τους Κούρδους εντός του συριακού εδάφους βάσει της αόριστης απειλής κατά της τουρκικής ασφάλειας.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι Κούρδοι της Συρίας πολεμούν παρά το πλευρό του ΡΚΚ. Αν αυτό αποδειχθεί, τονίζει η Άγκυρα, τότε η απειλή κατά της τουρκικής ασφάλειας θα είναι αυταπόδεικτη και άρα θα δικαιολογείται η στρατιωτική επέμβαση κατά των Κούρδων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στην Συρία, ακριβώς όπως ζητά, εδώ και τρία χρόνια, η Άγκυρα.

http://mignatiou.com/2016/05/proimio-tourkikis-isvolis-se-siria-andres-ton-idikon-tis-dinameon-perasan-ta-sinora/

Με πληροφορίες από http://www.yenisafak.com/en/world/turkeys-rules-of-engagement-to-be-used-for-pyd-2463494

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: