Αιματηρές επιθέσεις στην Τουρκία: Σκοτώθηκε αστυνομικός και τρεις στρατιώτες




Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους εννέα αστυνομικοί, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και τον επαρχιακό κυβερνήτη.

Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk έδειξαν τμήματα ενός κατεστραμμένου οχήματος κοντά στην πύλη του αρχηγείου της αστυνομίας σε έναν δρόμο όπου βρίσκονται και πολλά άλλα επαρχιακά κυβερνητικά κτίρια.

Πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης, η οποία, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του CNN Turk, έγινε αισθητή σε όλη την πόλη. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια σε γειτονικά κτίρια.

Τη στιγμή της έκρηξης ακούστηκαν πυρά όπλων και ένα δεύτερο αυτοκίνητο φέρεται να απομακρύνθηκε από το σημείο, ανέφερε ο ανταποκριτής του CNN Turk. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Επίσης σήμερα, εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα, στην πόλη Νουσαϊμπίν, τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση κούρδων μαχητών στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε ανακοίνωση του στρατού.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας και μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας πέρυσι.

Τον πατέρα υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση συνέλαβαν οι αστυνομικοί

Η τουρκική αστυνομία έκανε επιδρομή στο σπίτι ενός υπόπτου για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, στην πόλη Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που έγινε νωρίτερα στην πόλη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA του υπόπτου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εάν αυτός έκανε την επίθεση, που κόστισε τη ζωή δύο αξιωματικών της αστυνομίας, αλλά και τον τραυματισμό 23 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 19 είναι αστυνομικοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik, ‘Αγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: