Eκστρατεία της Greek News: «Αττική, κορυφαίος τουριστικός προορισμός 12 μηνών»




Tα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Αττικής, υπογράμμισε, με άρθρο-παρέμβαση στην ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, που έχει ως στόχο την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Αναφέρθηκε στη νέα προσέγγιση τουριστικής προβολής που επιχειρεί η Περιφερειακή Αρχή, «μέσα από έναν πρότυπο επιστημονικό σχεδιασμό για την ανάδειξη της Αττικής των 4 εποχώνκαι των 66 δήμων».

Στο άρθρο της η Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, και με κατανόηση της βαθιάς επιθυμίας των Ελλήνων της διασποράς αναφέρει ότι «Κάθε φορά που ο ταξιδιώτης φεύγει από την πατρίδα, δίνει την ίδια υπόσχεση. Ότι θα επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία. Και είναι μία υπόσχεση που την κρατά. Είτε πρόκειται για τον Έλληνα της Διασποράς, είτε για τον πολίτη του κόσμου που αναζητά έναν ξεχωριστό προορισμό. Και την κρατά, αυτή την υπόσχεση» και συνεχίζει η κ. Δούρου «όχι στη βάση κάποιου είδους υποχρέωσης, αλλά γιατί αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, η Αττική, συνιστά έναν μοναδικό πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας, έναν “μαγνήτη” που έλκει τον επισκέπτη από όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκεται».

Μιλώντας για την νέα οπτική της περιφερειακής αρχής, δηλώνει ότι η Περιφέρεια έδωσε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα για μια διαφορετική προσέγγιση της τουριστικής προβολής του τόπου μας. Ανοίγοντας νέους δρόμους και δημιουργώντας νέες προοπτικές μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός εξήγησε, στηρίζεται σε «μια βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος. Σκιαγραφώντας έναν Οδικό Χάρτη με τους άξονες δράσης της επόμενης πενταετίας, με στόχο την ανάπτυξη συνολικά της επισκεψιμότητας της Περιφέρειας. Δίνοντας έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των δήμων της, μακριά από λογικές αποκλεισμών».

Με την υλοποίηση του προκύπτει μια «Περιφέρεια πολυδύναμη, που μπορεί να μυήσει τον επισκέπτη σε πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες. Πολιτισμός, φύση, αθλητισμός, γαστρονομία, θαλάσσιες εμπειρίες, συνέδρια – η Αττική προσφέρει άπειρες δυνατότητες που συνθέτουν τις ψηφίδες ενός ανεπανάληπτου προορισμού».

Η Αττική κατέληξε, είναι απολύτως κατάλληλη για «εκείνη την διαδρομή που δεν κάνατε αλλά κι εκείνη που λαχταράτε να επαναλάβετε ξανά και ξανά. Για ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα. Για την αυθεντικότητα των ανθρώπων, που δίνουν «πνοή» στη λέξη φιλοξενία. Για το μοναδικό της φως. Το μοναδικό της τοπίο».

Κ.Ρ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: