Δωρεάν εξετάσεις σε ελληνικές πόλεις μέσω του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής»
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν εξετάσεων για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Δράμας, Ξάνθης, Ρεθύμνου, Κορινθίων και Θερμαϊκού και των αντίστοιχων τοπικών ιατρικών συλλόγων.

Με το πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής», εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους: Σπιρομέτρηση, Οφθαλμολογικός έλεγχος, Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c), Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης και Εξέταση Σπίλων.

Το 2015 μέσω του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» πραγματοποιήθηκαν 8.700 διαγνωστικές εξετάσεις σε 7 πόλεις, ενώ για τη φετινή χρονιά το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:

Δήμος Δράμας – Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δημαρχιακού Μεγάρου, 11-12 Μαΐου 2016

Δήμος Ξάνθης – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, 7-8 Ιουνίου 2016

Δήμος Ρεθύμνου – Α’ ΚΑΠΗ Ρεθύμνου, 19 – 20 Οκτωβρίου 2016

Δήμος Κορινθίων – Δημαρχείο, 22-23 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού – Ιατρείο Νέων Επιβατών, 7-8 Δεκεμβρίου 2016

“Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε στη διάδοση της πρόληψης και να βοηθήσουμε έμπρακτα όπου υπάρχει ανάγκη”, ανέφερε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas Riccardo Canevari ,

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γεώργιος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ως Πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με κύριο σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, στέκεται αρωγός σε ένα πρόγραμμα για την υγεία των πολιτών. «Κοινό γνώμονα, αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση να αφορά σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα σε ποιο γεωγραφικό σημείο της χώρας βρίσκονται», είπε ο κ. Πατούλης, ενώ ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. Χρήστος Δαραμήλας, ανέφερε ότι οι «Μετρήσεις Ζωής», έχουν σκοπό να τονίσουν τη σπουδαιότητα των γενικών προληπτικών εξετάσεων, να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους πολίτες.

Εφη Φουσέκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal