Δεν μπορεί εκείνοι που μας κούρεψαν να μιλούν για προοπτική, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ




Το ΔΗΚΟ έχει σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψης στο Παλιομέτοχο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “δεν μπορεί να είναι το ίδιο εκείνοι που μας χρεοκόπησαν, με εμάς που αφήσαμε πλεονάσματα. Δεν μπορεί εκείνοι που δεν είχαν σχέδιο και μας κούρεψαν να μιλάνε σήμερα για προοπτική”.

“Εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε προτάσεις για την ανεργία, την ανάπτυξη και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Θέλουμε να συνάψουμε μια κοινωνική συμφωνία με κάθε κύπριο και κάθε κύπρια,για να προωθήσουμε αυτές τις προτάσεις και να πάρουμε την Κύπρο μπροστά”, ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε και τις εξελίξεις με το θέμα της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου για την Τουρκία χαρακτηρίζοντάς τις, ανησυχητικές.

“Όλα δείχνουν πως η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι έτοιμη να μπει σε ένα νέα ανατολίτικο παζάρι με την Τουρκία για να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του κ. Ερντογάν. Εδώ η ευρωπαϊκή επιτροπή θεωρεί πως η Τουρκία έχει συμμορφωθεί με κυπρογενείς υποχρεώσεις της για τα δικαστήρια και τα σύνορα. Στην ουσία συμφωνούν με την Τουρκία πως η ΚΔ είναι «εκλιπούσα»”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ καταλόγισε στην Κυβέρνηση εκνευρισμό και αμηχανία λέγοντας ότι παρουσιάζεται ανήμπορη ν’ αντιδράσει. “Τέτοια θέματα δεν λύνονται με επιστολές, ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση μας αποενοχοποιεί την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν με κάθε ευκαιρία. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να συζητήσουμε όλες αυτές τις πάρα πολύ ανησυχητικές εξελίξεις για να μην βρεθούμε πάλι ενώπιον δυσάρεστων τετελεσμένων”, ανέφερε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: