Art Athina 2016: Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης




Η συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, το έργο του κορυφαίου γλύπτη Γιώργου Λάππα, ένα αφιέρωμα στην ιστορική «Γκαλερί Κοχλίας» της Θεσσαλονίκης, η δράση «Cut the Fence» (πρωτοβουλία Ελβετών καλλιτεχνών), κατά την διάρκεια της οποίας θα κοπούν 20 μέτρα υφάσματος του «φράχτη» σε αντάλλαγμα μίας χρηματικής προσφοράς υπέρ των «Γιατρών του Κόσμου», έως και η έκθεση με έργα κρατουμένων από φυλακές της χώρας, είναι ενδεικτικά του εύρους και του προσανατολισμού της Art Athina, που θα διεξαχθεί παραδοσιακά στο TaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου) από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαϊου.

Στον κεντρικό πυρήνα είναι, όπως πάντα, οι αίθουσες τέχνης, ελληνικές και ξένες (49 γκαλερί από 13 χώρες). Μαζί με το παράλληλο πρόγραμμα, αυτή η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης επιβεβαιώνει στην 21η έκδοσή της την αντοχή της Art Athina στον χρόνο, «ως ένα από τα αναμενόμενα, αλλά και τα επιδραστικότερα γεγονότα εικαστικού ενδιαφέροντος στον τομέα της σύγχρονης τέχνης», σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, διοργανωτή της συνάντησης.

Τα στοιχεία, όλα αυτά τα χρόνια, για την προσέλευση επισκεπτών έχουν διαρκώς αυξανόμενη τάση, με κορυφαία την περσινή Art-Athina, όπου 39.000 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι της. Επιδίωξη των διοργανωτών φέτος είναι η προσέλευση να ξεπεράσει το όριο των 42.000 επισκεπτών.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: