Απειλή θεωρεί την Νατοϊκή αντιπυραυλική ασπίδα ο Πούτιν και δηλώνει πως θα πάρει μέτρα




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα λάβει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις «απειλές» που θέτει η ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και τη Ρουμανία.

«Τώρα που αυτές οι εγκαταστάσεις της αντιπυραυλικής ασπίδας έχουν αναπτυχθεί, πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές που έχουν εμφανιστεί για την ασφάλεια της Ρωσίας» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της στρατιωτικής βιομηχανίας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το σύστημα αυτό που τέθηκε σε λειτουργία στην Ευρώπη απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια κι αποτελεί ένα βήμα προς μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

«Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις αποτελούν επιπλέον βήματα προς την αποσταθεροποίηση του διεθνούς συστήματος ασφαλείας και προς μια νέα κούρσα εξοπλισμών» υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε σε αυτήν κούρσα. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας και θα εργαστούμε πολύ προσεκτικά, χωρίς να υπερβούμε τα υπάρχοντα προγράμματα χρηματοδότησης για τον επανεξοπλισμό του στρατού και του πολεμικού ναυτικού» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όμως εμείς θα προσαρμόσουμε αυτά τα σχέδια με τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Θα κάνουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για να διασφαλίσουμε και να διατηρήσουμε τη στρατηγική ισορροπία των δυνάμεων, που αποτελεί τη σιγουρότερη εγγύηση για την αποτροπή των μεγάλων συρράξεων» είπε ο επικεφαλής του ρωσικού Κράτους.
Επίσης, όπως σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η ανάπτυξη του συστήματος της αντιπυραυλικής ασπίδας συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι το Ιράν δεν συνιστά πλέον πυρηνική απειλή.

«Ας θυμηθούμε ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια όλοι οι αντίπαλοί μας υποστήριζαν με μια φωνή ότι οι σύμμαχοί μας στη Δύση, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ χρειάζονταν το σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας ώστε να αποτρέψουν τις πυραυλικές και πυρηνικές απειλές του Ιράν. Πού είναι αυτές οι πυρηνικές απειλές από το Ιράν; Δεν υφίστανται. Η ανάπτυξη ωστόσο του συστήματος συνεχίζεται» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, TASS, Sputnik, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: