Το όνειρο της Μερκελ θα μετατραπεί σε εφιάλτη: Απειλές από την Τουρκία για το προσφυγικό




Σε μια καταπληκτική αποκάλυψη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΟΥ, προέβη κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΔΜ, που αποτυπώνει την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με το μεταναστευτικό, ενώ η Τουρκία εξαπολύει νέες απειλές ότι θα ανοίξει τα σύνορα εάν δεν υποχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να ολοκληρωθεί η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

Η Διευθύντρια του σκοπιανού ΥΠΕΣ Ναταλία Σπυρόβα, αποκάλυψε ότι από τον Μάρτιο όταν η πΓΔΜ έκλεισε τα σύνορα της με την Ελλάδα η χώρα της έχει επιστρέψει στην Ελλάδα …11.800 μετανάστες .

Δηλαδή, η Ελλάδα όχι μόνο βρέθηκε εγκλωβισμένη με το να δέχεται καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες τους οποίους η Τουρκία δεν δέχεται πίσω, αλλά συγχρόνως ήταν υποχρεωμένη να δέχεται η ίδια τους μετανάστες που πέρναγαν από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα και δεν προλάβαιναν να ακολουθήσουν την Βαλκανική διαδρομή προς την Κεντρική Ευρώπη.

Η Σκοπιανή αξιωματούχος μάλιστα δήλωσε ότι η επιτήρηση της συνοριακής γραμμής γίνεται έκτος από Σκοπιανούς και από 8 Κροάτες, 7 Σέρβους, 9 Σλοβένους, 25 Σλοβάκους, 21 Αυστριακούς και 30 Πολωνούς αστυνομικούς …

Σήμερα όμως από την Τουρκία με την μορφή δημοσιεύματος ήρθε μια ακόμη σαφής απειλή προς την Ευρώπη και κυριως προς την Ελλάδα.

Η φιλοκυβερνητική και προσκείμενη στον Ταγίπ Ερντογάν εφημερίδα Σαμπάχ παρουσίασε μεγάλο «ρεπορτάζ» σε περιοχές συγκέντρωσης και διαμονής Σύρων προσφύγων στην Τουρκία. Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι οι πρόσφυγες «ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους» προσδοκώντας να καταρρεύσει η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και έτσι να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να επιχειρήσουν το πέρασμα στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα επέλεξε να κάνει ρεπορτάζ στην περιοχή Φατιχ της Κωνσταντινούπολης που είναι συγκεντρωμένοι σχεδόν 500.000 πρόσφυγες την στιγμή που οπως αναφέρει “οι ημερες με τις μικρότερες αφίξεις μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος, φθάνουν στο τέλος τους».

Από τα ρεπορτάζ και τις κατάλληλα επιλεγμένες ερωτήσεις, οι πρόσφυγες φέρονται να δηλώνουν στην εφημερίδα ότι ελπίζουν να καταρρεύσει η Συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας καθώς έτσι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα μπορέσουν να φθάσουν στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εκφράζουν την «ευγνωμοσύνη» τους για την Τουρκία και την οργή τους για την Ε.Ε. που ενώ επέτρεψε στον ‘Ασαντ να διαπράξει εγκλήματα, τώρα δεν κάνει κάτι για να βοηθήσει τους πρόσφυγες».

Οι πρόσφυγες περιμένουν με αγωνία τις ειδήσεις για κατάρρευση της Συμφωνίας, μια προσδοκία που μπορεί να εκπληρωθεί, καθώς οπως επισημαίνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η Ευρώπη ασκεί πίεση στην Τουρκία για αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις τουρκικές προθέσεις, με δήλωση του στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Μπουλεντ Τουράν, προειδοποιεί ότι «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στην Τουρκία, αλλά εάν θέλουν να αναχωρήσουν για την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της (για να ισχύσει η συμφωνία με την Τουρκία), εμείς θα ανοίξουμε τα σύνορα»!

Η τουρκική εφημερίδα που εκφράζει απευθείας το περιβάλλον του κ. Ερντογαν υποστηρίζει ότι η Τουρκία «διέσωσε τους ευρωπαίους ηγέτες» που είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο λόγω του προσφυγικού και παραπέμπει στην δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας ότι οι πρόσφυγες μπορεί να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με αεροπλάνα και λεωφορεία, κάτι που οπως αναφέρει η εφημερίδα μπορεί να μετατρέψει το «όνειρο της κ. Μερκελ, σε εφιάλτη, μέσα στις επόμενες εβδομάδες»…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: