Αναγνώριση από το Eurogroup των σημαντικών προσπαθειών της Ελλάδας αναμένει ο Μοσκοβισί




Την αναγνώριση από το Eurogroup των «πολύ σημαντικών προσπαθειών» της Ελλάδας για τη «μεταρρύθμιση της οικονομίας της» αναμένει σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν χθες είναι σημαντικά κομμάτια μίας μείζονος μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup. Χαρακτήρισε, δε, την ψήφιση αυτών των μέτρων «θαρραλέα» αλλά «αναγκαία» για να «προσελκύσει» η Ελλάδα επενδυτικά «κεφάλαια».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που ψηφίστηκε χθες, απάντησε πως δεν είναι μία «πολλοστή μεταρρύθμισή του», αλλά μία «πραγματική μεταρρύθμιση» που διατηρεί την προστασία των «ευάλωτων» ομάδων, αλλά παράλληλα φέρνει το ασφαλιστικό σύστημα την Ελλάδα «στο επίπεδο των εταίρων της».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν σήμερα και την πρόταση της Ελλάδας για έναν «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης». Όπως τόνισε, η θέση της Κομισιόν είναι ότι η ελληνική πρόταση είναι στη «σωστή κατεύθυνση» ακόμα και αν μπορεί «να βελτιωθεί περαιτέρω».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον τρίτο πυλώνα, το χρέος, ο επίτροπος Οικονομικών ανέφερε πως η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα. «Ακόμα και αν δε ληφθούν σήμερα αποφάσεις, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα» επεσήμανε.

Χρ. Βασιλάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: