Τουρκική αντιπροσωπεία στη Μόσχα: Βήμα προς ομαλοποίηση ή τουρκικός ευσεβής πόθος;




Ως πρώτο βήμα προς την πορεία ομαλοποίηση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας θα μπορούσε να ιδωθεί η επίσκεψη στη Μόσχα τουρκικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας από το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, η τουρκική αντιπροσωπεία θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ρωσικής επιτροπής επιθεώρησης αγροτικών προϊόντων σχετικά με τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία στη Ρωσία.

Η εν λόγω συνάντηση είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ Ρώσων και Τούρκων από τον Νοέμβριο του 2015 και την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στην Συρία.

Σε αντίποινα η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στις εισαγωγές τουρκικών αγροτικών προϊόντων και κατήργησε τις χορηγήσεις βίζας σε Τούρκους πολίτες.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ήταν οι Ρώσοι που ζήτησαν την τουρκικής αποστολή αντιπροσωπείας για το εν λόγω ζήτημα.

Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας Φαρούκ Τσελίκ δήλωσε σχετικά πως η ρωσική ενέργεια κινείται σε θετική κατεύθυνση και ελπίζει πως θα υπάρξουν αποτελέσματα από την αποστολή της αντιπροσωπείας στη Μόσχα.

Φυσικά αυτή είναι η τουρκική οπτική. Μένει να δούμε που θα καταλήξει η κίνηση αυτή και αν πράγματι αποτελεί προάγγελο της επαναπροσέγισης των δύο χωρών πρέπει να αναμένουμε και τα ανταλλάγματα.

Με πληροφορίες από http://www.yenisafak.com/en/world/turkish-delegation-arrives-in-moscow-2457312

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: