To Ιράν θα εξακολουθήσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και τις εξαγωγές του




Το Ιράν θα εξακολουθήσει ν’ αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και των εξαγωγών του μέχρι να εξασφαλίσει το μερίδιο της αγοράς που είχε στη διεθνή αγορά πετρελαίου πριν από την επιβολή του διεθνούς εμπάργκο, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Μπιγιάν Ζανγκανέχ στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Οι δηλώσεις του Ιρανού αξιωματούχου έγιναν το Σαββατοκύριακο ενόψει της διεξαγωγής της διεθνούς διάσκεψης των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ στην Ντόχα στις 17 Απριλίου. Η διάσκεψη αυτή έχει ως στόχο το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου, προκειμένου να μειωθεί η προσφορά και ν’ αυξηθεί η ζήτηση, ώστε να ομαλοποιηθούν οι διεθνείς τιμές.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Ζανγκανέχ εντείνουν το κλίμα απαισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς συνεχίζεται η υπερπαραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα συμμετέχει σε μία συμφωνία μείωσης της παραγωγής, μόνο στην περίπτωση συμμετοχής του Ιράν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Τεχεράνη, Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: