Ταχυμεταφορές με την σημαία του ψευδοκράτους από την DHL τέλος, μετά από διαμαρτυρίες




Τη σημαία του ψευδοκράτους, αντί αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας στην παρουσίαση πληθυσμιακών, εμπορικών και οικονομικών δεδομένων της Κύπρου, ως μέλους της Ε.Ε., έχει σε ενημερωτικό της έντυπο η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών και ταχυδρομικών υπηρεσιών (logistics) στον κόσμο, η γνωστή DHL.

Πρόκειται για έντυπο με το οποίο ουσιαστικά προωθεί την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά η κάθε μία από τις 28 χώρες-μέλη.

Τις τελευταίες μέρες, το έντυπο αυτό, που διανεμήθηκε σε όλο σχεδόν τον κόσμο, έφτασε και σε συνεργάτες και πελάτες της DHL στην Κύπρο.
.
Τη σημαία του ψευδοκράτους αντιλήφθηκε Κύπριος πολίτης, ο Χάρης Θεοχάρους, ο οποίος αμέσως απευθύνθηκε με έντονη διαμαρτυρία στον επικεφαλής της DHL, εξηγώντας τι συμβαίνει στην Κύπρο. Παρέθεσε μάλιστα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Υπέδειξε επίσης ότι το εν λόγω έντυπο εμφανίζεται και στην ιστοσελίδα της DHL από τον Νοέμβριο του 2014 με τις ίδιες σοβαρές αλλοιώσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να διορθωθεί.

Η DHL απάντησε σχεδόν αμέσως, εκφράζοντας τις απολογίες της για το λάθος και την «παρεξήγηση» και δηλώνοντας ότι θα προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις. Πρόσθετα, αναφέρει ότι ο επικεφαλής του διεθνούς κολοσσού των ταχυμεταφορών, έχει ζητήσει και έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες για το λάθος αυτό.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι παρεμβάσεις του ίδιου πολίτη για παρόμοιου χαρακτήρα «λάθη» και «παρεξηγήσεις» έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Πέτρος Θεοχαρίδης, Φιλελεύθερος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: