Τα παιδιά του Τράμπ δεν θα τον ψηφίσουν: “Θα τους κόψω το χαρτζιλίκι” είπε ο υποψήφιος




O υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι τα δύο από τα παιδιά του νιώθουν ενοχές καθώς δεν πρόλαβαν την προθεσμία που είχε οριστεί για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους του κόμματος, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν τον πατέρα τους την επόμενη εβδομάδα στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης.

Ο Έρικ Τραμπ, 32 ετών και η Ιβάνκα Τραμπ, 34 ετών, το δεύτερο και τρίτο κατά σειρά παιδί του μεγιστάνα στήριξαν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα τους, ωστόσο και οι δύο δεν κατάφεραν να εγγραφούν εγκαίρως στους καταλόγους του κόμματος κι επομένως δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 19ης Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Σε μια συνέντευξη από το τηλέφωνο στην εκπομπή “Fox & Friends”, ο Τραμπ αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τιμωρήσει τον Έρικ και την Ιβάνκα για το σφάλμα τους.

«Θα τους κόψω το χαρτζιλίκι» είπε γελώντας ο δισεκατομμυριούχος από τη Νέα Υόρκη.

Για τους ήδη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους το δικαίωμα να επιλέξουν το κόμμα στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου θα δηλωθούν, του Ρεπουμπλικανικού ή του Δημοκρατικού, έληγε στις αρχές Οκτωβρίου και συγκεκριμένα την 9η Οκτωβρίου του 2015. Η διορία για τους νέους ψηφοφόρους ήταν η 25η Μαρτίου.

«Δεν γνώριζαν τους κανονισμούς» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα στο Fox News.

«Νιώθουν πολλές, πολλές ενοχές».

«Ωστόσο, δεν τρέχει τίποτα. Το κατανοώ».

Σύμφωνα με τα μητρώα της Εφορευτικής Επιτροπής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Έρικ και η Ιβάνκα είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που όμως δεν έχουν «δηλωθεί σε κάποιο κόμμα», μετέδωσε το ABC News.

Όπως ακριβώς ο πατέρας τους, έχουν προσφέρει χορηγίες τόσο στο Δημοκρατικό όσο και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο 38χρονος Ντόναλντ, έχει ήδη εγγραφεί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο επιχειρηματίας έχει 5 παιδιά και τα τέσσερα εξ αυτών είναι ενήλικα. Δεν έχει καταστεί γνωστό εάν η κόρη του Τίφανι, που επίσης έχει δικαίωμα ψήφου, πρόλαβε εγκαίρως να εγγραφεί στους καταλόγους των Ρεπουμπλικανών.

Οι δηλώσεις του μεγιστάνα προκάλεσαν σωρεία επικρίσεων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου κάποιοι χρήστες επισήμαναν ότι η παράλειψη των παιδιών του Τραμπ εγείρει εκ νέου αμφιβολίες εάν ο υποψήφιος είναι ένας αληθινός Ρεπουμπλικάνος. Κατά το παρελθόν άλλωστε ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριζε το δικαίωμα στην άμβλωση και είχε κάνει δωρεές στο Δημοκρατικό Κόμμα και σε πολιτικούς του όπως η νυν αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Ρόιτερς- Γαλλικό Πρακτορείο, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: