Στο Μουσείο POLIN το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2016»




Το ετήσιο βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2016» απονεμήθηκε στο Μουσείο για την Ιστορία των Πολωνών Εβραίων, που βρίσκεται στη Βαρσοβία, κατά τη διάρκεια τελετής στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.  

Το Μουσείο POLIN παρουσιάζει την ιστορία των Εβραίων της Πολωνίας καλύπτοντας μια περίοδο 1.000 χρόνων, καθώς και τη συμβολή τους στην περιοχή και στην Ευρώπη, από τον πρώτο οικισμό ως τη σύγχρονη εποχή. Το Μουσείο που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Απρίλιο του 2013 και την κεντρική του έκθεση τον Οκτώβριο του 2014, βρίσκεται στην περιοχή μιας πρώην ακμάζουσας εβραϊκής συνοικίας, που αργότερα έγινε το Γκέτο της Βαρσοβίας.

Φέτος, 49 μουσεία από 24 χώρες συμμετείχαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Museum Forum (EMF), μεταξύ των οποίων και δυο ελληνικά, το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Eλένης Γαρεδάκη που βρίσκεται στα Χανιά Κρήτης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του δήμου Τρίπολης, το οποίο κέρδισε ειδικό έπαινο (5η ειδική τιμητική διάκριση).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: