Σοβαρή ένταση στην Ειδομένη: Ένας τραυματίας και επίθεση στους αστυνομικούς




Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ειδομένη καθώς νωρίτερα ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό, όταν πρόσφυγας τραυματίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, δίπλα σε κλούβα της Αστυνομίας.

Η ένταση ξεκίνησε μετά τον τραυματισμό ενός πρόσφυγα που αιμόφυρτος, τραυματισμένος στο κεφάλι, μεταφέρθηκε από φίλους του με φορείο στο ιατρείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, με τους πρόσφυγες να φωνάζουν και να καταγγέλλουν ότι τον χτύπησε μεταγωγικό όχημα της ΕΛΑΣ που περνούσε δίπλα από τη σκηνή του.

Οι πρόσφυγες εισέβαλαν στο ιατρείο, ζήτησαν από εικονολήπτες και φωτογράφους να καταγράψουν τον τραυματία και απώθησαν τους γιατρούς που ζητούσαν από τα ΜΜΕ να αποχωρήσουν, όπως μετέδωσε ο Παν. Μανής.

Η ένταση μεταφέρθηκε σε ολόκληρο τον καταυλισμό με τους πρόσφυγες να στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων στον κεντρικό δρόμο και να εμποδίζουν κάθε αστυνομικό όχημα που περνούσε. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη με τους Έλληνες αστυνομικούς να έχουν βγει στο δρόμο για να τους απωθήσουν.

Οι πιο ψύχραιμοι από τους πρόσφυγες προσπάθησαν να τους σταματήσουν, ωστόσο ορισμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες προς το μεταγωγικό όχημα της αστυνομίας, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν εμπλέκεται στο ατύχημα, με αποτέλεσμα να διαλύσουν όλα τα τζάμια του οχήματος, πριν άνδρες των ΜΑΤ φτάσουν στο σημείο και τους απωθήσουν, με ασπίδες και την εκτόξευση δύο χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, ενώ αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: