Συσπειρώθηκαν οι “εχθροί” απέναντι στον Κυριάκο για τον έλεγχο του συνεδρίου της Ν.Δ.




Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ως ταύρος εν υαλοπωλείο από την πρώτη ημέρα άρχισε ο Κυριάκος τους …αποκεφαλισμούς και τις κομματικές περιθωριοποιήσεις με αποτέλεσμα να πετύχει με το καλημέρα το… ακατόρθωτο.

Ο Αντρέας Παπαμιμίκος γραμματέας της ΝΔ εν όψει των εκλογών νομαρχιακών επιτροπών και μελών για την ανάδειξη συνέδρων της ΟΝΝΕΔ φέρεται να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, και ισχυρίζεται ότι θα πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων κόντρα στους εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν όψει συνεδρίου της ΝΔ ο Παπαμιμίκος κατάφερε σε σχετικά σύντομο χρόνο να συσπειρώσει τους φανατικούς εχθρούς του ακόμη και από την πλευρά των υποστηρικτών του Μεϊμαράκη, όπως οι Ταυρής, Μπιρμπίλη, Κόκκαλη, αλλά και τον Ζωντανό της πλευράς Σαμαρά που ήταν όμως και με τον Μείμαράκη, αλλά και άλλα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου. Στο μπλοκ συσπείρωσης έχουν ταυτιστεί και οι Καραμανλικοί που εκ των πραγμάτων τάσσονται απέναντι στον Μητσοτάκη. Η συσπείρωση των ετερόκλητων κομματικών δυνάμεων θα …οπλίσει και θα είναι έτοιμη να …πυροβολήσει με στόχο να μπλοκάρει τις αποφάσεις που θέλει να πάρει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την κατάργηση κομματικών οργάνων, μείωση αριθμού μελών πολιτικής επιτροπής, κατάργηση εξ οφίτσιο εκλογής βουλευτών στο όργανο. Παράλληλα θα δοθεί μεγάλη μάχη προκειμένου να θεσμοθετηθούν οι πολιτικές τάσεις, θυμίζοντας στον Μητσοτάκη ότι στο παρελθόν εξέφραζαν και δικές του θέσεις.

Ο κίνδυνος να μην ελέγχει το κόμμα ούτε σε επίπεδο ΝΟΔΕ, ούτε σε επίπεδο ΟΝΝΕΔ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος συμβαίνει για πρώτη φόρα στην ιστορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης έντονη είναι η δυσφορία των κομματικών στελεχών αλλά και βουλευτών της Ν.Δ με την ανάμειξη της Ντόρας Μπακογιάννη, μέσω του αντιπροέδρου Κώστα Χατζηδάκη που παρεμβαίνει σε όλα. Υπερδραστηριοποίηση του έτερου Αντιπροέδρου Άδωνη Γεωργιάδη που επιθυμεί να καταγράψει την δυναμική του στους κόλπους της ΝΔ αλλά και να ενισχύσει το ακροατήριο του. Όπως καταλάβατε τα …όργανα άρχισαν!!!

Μετά το συνέδριο ο Μητσοτάκης θα προχωρήσει να κάνει πέντε τους Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα του λαϊκού κόμματος τοποθετώντας δίπλα στον Άδωνη και τον Χατζηδάκη, σίγουρα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και την ωραία και σαγηνευτική Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κίνηση αυτή αναμένεται να διαταράξει τις ισορροπίες στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την στιγμή που οι σχέσεις του αρχηγού δεν είναι και οι καλύτερες με αρκετούς βουλευτές του.

Ενισχυτικά της δυσφορίας είναι οι αποφάσεις του Κυριάκου τόσο να δώσει κομματικές θέσεις σε Πασόκους του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, όσο και να προσλάβει σύμβουλο από την αγορά για να αξιολογήσει τα κομματικά στελέχη!!!

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ηδη καθαρογράφεται το σκεπτικό της εισήγησης (η δίκη έχει προσδιορισθεί για τον Μάιο), καθώς έχει ορισθεί η σύνθεση της έδρας του εκλογοδικείου, σύμφωνα με το οποίο (αν επικρατήσει η επιστημονική γνώμη του εισηγητή-εισαγγελέα), η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να κερδίσει από μία έδρα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, κι έτσι χάνεται η τέταρτη έδρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις περιφέρειες Αττικής και Α’ Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και κ. Αλέξανδρος Κοντός, φέρονται να επανέρχονται δριμύτεροι στη Βουλή και τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ απ’ αυτή -οι πληροφορίες λένε ότι- πρόκειται να αποχωρήσουν (χάνουν την έδρα τους), ελέω ποσόστωσης , ο κ. Θανάσης Μπούρας (Αττικής) και η κυρία Έλενα Ράπτη (Α’ Θεσσαλονίκης).

Δεν έγινε γραμματέας ο Στυλιανίδης, όπως τον προόριζε ο Καραμανλής γιατί ηττήθηκε ο Μείμαράκης, θα γίνει βουλευτής και θα είναι μαζί στα ξεκούραστα πίσω έδρανα της βουλής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: