Απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού αεροπορίας και ναυτικού πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εθνικά θέματα στο άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη. Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων για τα εθνικά θέματα με ευθείες βολές στην κυβέρνηση

Πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι αρκετές εκατοντάδες απόστρατοι των Ενόπλεων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ζητώντας από την κυβερνητική μας ηγεσία να μην κάνει πίσω για ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.

“Ως άνθρωποι που υπηρετήσαμε την πατρίδα έχουμε την υποχρέωση να επισημάνουμε τα προβλήματα που εστιάζονται στα εθνικά μας θέματα. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω για την Μακεδονία. Οι Σκοπιανοί οφείλουν να συνετιστούν και να μην προκαλούν. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο και κάνουν ότι θέλουν, ενώ να επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν χωράει περισσότερους πρόσφυγες”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συντονιστικού των Αποστράτων αντιναύαρχος Σπύρος Περβανάς.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλης Νικολόπουλος ανέφερε: “Οι κυβερνώντες έχουν ιστορικές ευθύνες και πρέπει το συντομότερο να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων προς αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών”.

Οι απόστρατοι μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου παρέδωσαν ψήφισμα στην υφυπουργό Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θεσσαλονίκη