«Όπερα και Μόδα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή




«Damni i colori» (Δώσε μου τα χρώματα) είναι ο τίτλος της φετινής παραγωγής του κύκλου «Όπερα και Μόδα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια, στις 19 Μαΐου. Πρόκειται για τον στίχο από την διάσημη άρια “Recondita armonia”, που ερμηνεύει ο ζωγράφος Μάριο Καβαραντόσι στην Τόσκα του Πουτσίνι.

Η νέα παραγωγή του κύκλου “Όπερα και Μόδα”, για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣ, «εστιάζει στο μακιγιάζ δια χειρός του «γκουρού» του χώρου Αχιλλέα Χαρίτου, δίνοντάς στο στοιχείο αυτό την θέση του ενδύματος…»

Παράλληλα, η φετινή παραγωγή σχεδιάστηκε προκειμένου να αποτελέσει φόρο τιμής στην ίδια την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στους σπουδαίους ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με αυτήν στην διάρκεια της μακράς ιστορίας της. Κοστούμια από το βεστιάριο της ΕΛΣ «παντρεύονται» με ειδικές για την παράσταση κατασκευές, εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της μόδας, επιχειρώντας να δείξουν πώς ένα ιστορικό θεατρικό κοστούμι θα μπορούσε να αποτελέσει και δημιουργία υψηλής ραπτικής. Μέσα από αυτό το πρίσμα η βραδιά αποτελεί παράλληλα κι ένα διαφορετικό αφιέρωμα στους κύριους σταθμούς της Μόδας του 20ου και 21ου αιώνα…

Η ιδέα και η γενική επιμέλεια είναι της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, την σκηνοθεσία – χορογραφία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, την μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: