Ολοκληρώθηκαν έργα στο λιμάνι του Κατακόλου για ενίσχυση τουρισμού και κρουαζιέρας




Έργα για την ενίσχυση του τουρισμού και της κρουαζιέρας, συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου, στην Ηλεία.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «τα έργα που παραδίδονται στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία, είναι ένας ασφαλής λιμένας, που μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που αποβιβάζονται από τα πλοία».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει γίνει πρόβλεψη να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο η δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών στο λιμάνι Κατακόλου, αλλά και η κατασκευή οδικού άξονα που θα συνδέει τον δρόμο Πύργου – Κατακόλου απευθείας με την εθνική οδό Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «το λιμάνι Κατακόλου πλέον είναι ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά λιμάνια κρουαζιέρας, αποτελώντας κόμβο στη Μεσόγειο και ιδίως σε Αδριατική και Ιόνιο», προσθέτοντας ότι «σκοπεύουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές και τη σύνδεση με το λιμάνι, ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: