Ο μετασοσιαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ, στα θεμέλια των Σόιμπλε, Ντέλιας, Τόμσεν και άλλων παιδιών…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Οι εμπνευστές της διαρροής στον ιστότοπο των WikiLeaks των συνομιλιών της Τρόικας δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιλογή τους. Κατόρθωσαν ως πρόθυμοι ηλίθιοι να ενώσουν τους κινούμενους σε διαφορετικές κατευθύνσεις δανειστές της χώρας πάνω στο χειρότερο όπως φαίνεται για την Ελλάδα σενάριο.

Είναι προφανές ότι η υποκλοπή είναι ένα λογικό και θεμιτό μέσο ενός συστήματος να αμυνθεί να οργανώσει τις άμυνες του, τις συμμαχίες του, να στήσει τις παγίδες του σε μια σκληρή και χωρίς επομένη ημέρα διαπραγμάτευση.

Κι όμως οι χαβαλέδες κατόρθωσαν αυτό το όπλο που κράταγαν στα χέρια τους να το στρέψουν στην μούρη τους. Και δείχνουν να μην τους καίγεται καρφί. Αν το αντιλαμβάνονται φυσικά γιατί τα δείγματα γραφής μάλλον προδίδουν έναν ιδεασμό που σε ατομικό επίπεδο θα απαιτούσε άμεση έναρξη παρακολούθησης και ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής.

Με την διαρροή, κέρδισαν το διήμερο του επικοινωνιακού αναμασήματος από τα φιλικά ΜΜΕ και τους ταλαίπωρους και αγωνιούντες για το επαγγελματικό μέλλον τους βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά είναι προφανές ότι έχασε η χώρα…

Τελικά τι πέτυχαν οι επικίνδυνοι εξουσιομανείς; Πέτυχαν να προσχωρήσει η κ. Κριστίν Λαγκαρντ στις θέσεις του ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς κούρεμα. Να δεχθεί το Ταμείο ότι μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα του χρέους χωρίς κούρεμα άλλα με ορισμένα μέτρα αναδιάρθρωσης του και με σκληρή λιτότητα, σκληρές μεταρρυθμίσεις. Όταν ηταν το Ταμείο και ο ίδιος ο Τόμσεν που έγραφε τον Φεβρουάριο ότι πρέπει να σταματήσει η λιτότητα και να φορτωθεί μεγαλύτερη διαγράφη χρέους η Ευρωζώνη.

Και τώρα πάμε ακόμη πιο πίσω. Το Βερολίνο εκεί που ηταν μόνο εναντίον του κουρέματος τώρα δηλώνει ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται ούτε αναδιάρθρωση…

Με λίγα λόγια το χειρότερο σενάριο για την χώρα.

Οι θλιβεροί αυτοί που κάθε βράδυ εδώ και μήνες προβλέπουν με τα non paper που μηρυκάζουν στα δελτία των 8 οι «κυβερνητικοί» συντάκτες» ότι κλείνει όπου ναναι η διαπραγμάτευση και μάλιστα με νίκες της Ελλάδας στο Ασφαλιστικό και στο φορολογικό (αυτά ανέφερε το …Δελτίο Προπαγάνδας που εξέδωσε το κυβερνητικό επιτελείο την περασμένη Πέμπτη, κλείνοντας μάλιστα το μάτι, ότι μπορεί να μην χρειασθούν καν αυτά τα μέτρα εφόσον τα πράγματα πάνε καλύτερα) για να έρθει το επόμενο πρωινό να τους διαψεύσει η πραγματικότητα.

Και φθάσαμε στην τωρινή κατάσταση, που ως πρόθυμοι ηλίθιοι προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον Τομσεν ότι τίποτε δεν γίνεται αν δεν φθασουν με το ένα πόδι να κρέμεται στο κενό. Και να κουνά κόκκινες κορδέλες ο Ευκλείδης και ο Κατρουγκαλος και να ετοιμάζονται για νομοθέτηση τρομακτικών μέτρων τα οποία όμως και πάλι δεν αρκούν έτσι που τα κατάφεραν με την διαπραγμάτευση τους.

Κάποιοι έλπιζαν ότι με τα καμώματα αυτά ετοιμάζεται ο κ. Τσιπρας για την ηρωική έξοδο. Ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα υπερισχύσει εκείνου της εξουσιομανίας.

Νομίζω ότι κάνουν λάθος.

Νομίζουν ότι το ψέμα μπορεί να είναι παντοτινό.

Όλο αυτό το διάστημα την μια ημέρα το Μνημόνιο είναι αυτό που επέβαλαν οι κακοί δανειστές με εκβιασμούς και “χρηματοδοτική ασφυξία”, και την επομένη γίνεται ένα πρόγραμμα που οδηγεί στην αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των φτωχών. Ακούμε για τις επιτυχίες του κ. Κατρουγκαλου, του κ. Τσακαλώτου, του κ. Σταθακη. Έχουμε τον άλλο τον κ. Δραγασακη που δηλώνει ότι τώρα εφαρμόζει η κυβέρνηση υποχρεωτικά ένα σχεδόν νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα αλλά μετα θα έχει όλο τον χρόνο να κάνει το δικό της προοδευτικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα.

Κάποιος Μπαλαούρος χθες, βουλευτής νομίζω του ΣΥΡΙΖΑ , δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το σκληρό Μνημόνιο καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατευθεί η «πρώτη αριστερή κυβέρνηση…»

Είναι η νέα θεωρία, ο «ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΙΚΟΣ Σοσιαλισμός, ανώτατο στάδιο του νεοφιλελευθερισμού του ΔΝΤ και του Σόιμπλε».

Και θέλει και 8-10 χρόνια ο κ. Δραγασακης. Βλέπετε ξέρει καλά πόσα Μνημόνια ακόμη θα μας φορτώσει στην πλάτη η «Πρώτη Φορά Αριστερά»…

Στην Ελλάδα του 2016 τα θεμέλια του Σοσιαλισμού τα βάζει ο Τομσεν και η Ντέλια…

Ενός σοσιαλισμού, που θα αφήσει εμάς φτωχούς και την χώρα κατεστραμμένη, αλλά με δουλειά και υπουργική καρέκλα τον κ. Δραγασακη και με κρατική κουρσάρα τον κ. Βουτση…
Να σχεδιάζουν τον μετασοσιαλισμο τους… Στα θεμέλια που έβαλε η Ντέλια, ο Τόμσεν, ο Σοιμπλε και τα άλλα παιδιά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: