Ο Γιάννης Μοίρας των ΑΝΕΛ στέλνει μήνυμα στον Κυριάκο: Κάτω τα χέρια από την Ομογένεια




Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ

Με πράξεις και με παραλείψεις αυτές τις μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πώς έχει γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια τον Απόδημο Ελληνισμό και κινείται και σε αυτό το θέμα με μία λογική στενόκαρδα κομματική.

– Είναι γνωστό ότι ανέκαθεν επιλεγόταν από τους διοργανωτές της εθνικής παρέλασης της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν ως μέγας τελετάρχης, πρόσωπο κοινής αποδοχής: κάποιος διακεκριμένος ομογενής, μία υπερκομματική προσωπικότητα, ή κάποιος πολιτικός που έχει αποσυρθεί καιρό πριν από την πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας. Φέτος, κάποιοι απερίσκεπτοι, για λόγους που εκείνοι ξέρουν καλύτερα, αποφάσισαν να καλέσουν για μέγα τελετάρχη τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν κομματικό αρχηγό και μάλιστα, στο μέσο μίας περιόδου που το θερμόμετρο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται στο κόκκινο. Αντί ο Μητσοτάκης να αρνηθεί την πρόσκληση, την αποδέχτηκε μη αναλογιζόμενος τίποτε πέραν της πολιτικής του αυταρέσκειας.

– Είναι γνωστό ότι πολιτική αρχή και ηθικός κανόνας για τους πολιτικούς μας που επισκέπτονται ομογενειακές κοινότητες του Εξωτερικού, ειδικά σε περιπτώσεις εθνικών επετείων, είναι να αποφεύγουν να αναφέρονται στην εσωτερική πολιτική ατζέντα και να κάνουν διχαστικές αναφορές. Φτάνοντας στη Νέα Υόρκη, ο Μητσοτάκης προβαίνει μέσα από τις σελίδες του «Εθνικού Κήρυκα» σε μία ιταμή επίθεση υψηλών τόνων εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, καλλιεργώντας στις ψυχές των ομογενών μας τον σπόρο της δυσπιστίας, της διχόνοιας και του διχασμού.

– Είναι γνωστό ότι διαρκής είναι η συζήτηση η οποία συντελείται γύρω από την ψήφο των ομογενών. Είχαν φέρει νόμο οι Καραμανλής-Παυλόπουλος, αλλά τον πολέμησε το ΠΑΣΟΚ, οι φίλοι δηλαδή του Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια. Αργότερα, είχαν κάνει μερικές πολιτικές αναφορές οι Σαμαράς-Μιχελάκης αλλά έμειναν στα λόγια. Και τώρα ο Μητσοτάκης, αντί να θέσει το θέμα υπεύθυνα στο τραπέζι του εθνικού διαλόγου και της εθνικής διαβούλευσης (με τους ομογενείς μας να λαμβάνουν ενεργά μέρος από την αρχή), πετάει ένα πυροτέχνημα εντυπώσεων ως επικοινωνιακό ντεκόρ στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, δίχως να ξεκαθαρίζει βασικά επιμέρους ζητήματα όπως για παράδειγμα αν θα ψηφίζουν μόνο οι Έλληνες κάτοικοι του Εξωτερικού ή μαζί και οι ομογενείς μας και μέχρι ποιας γενεάς, αν θα υπάρχει μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν κι όχι του εκλέγεσθαι κ.ο.κ.

Ο Μητσοτάκης διχάζει τον Ελληνισμό και διχάζει την Ομογένεια, το ίδιο και η ΝΔ που ασκεί κομματισμό με διάφορους εγκάθετους και οργανώσεις. Σουλατσάρει, μιλάει και συμπεριφέρεται ως κομματάρχης, εκεί που (κανονικά πρέπει να) μετράει μόνο η εθνική άποψη και ο εθνικός λόγος. Είναι ανεύθυνος, επιπόλαιος, υπερόπτης και επικίνδυνος. Αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί στοιχειωδώς και να φερθεί θεσμικά και εθνικά, τουλάχιστον να μην τραυματίζει την ενότητα και την ομόνοια των απόδημων αδελφών μας, οι οποίες ήταν και είναι όπλο άμυνας και προστασίας του έθνους σε κρίσιμες συγκυρίες σαν τη σημερινή. Λίγη ντροπή επιτέλους!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: