Ο επικίνδυνος Τεντ Κρουζ και η απελπισμένη προσπάθεια να ηττηθεί ο Τράμπ




Γράφει ο Νας Ρίγκινς

Πείτε ό,τι θέλετε για την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά οι φετινές προεδρικές εκλογές είχαν πολλές δυνατότητες. Αντ’ αυτού, εξελίσσονται σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μείνει ο Τραμπ μακριά από το Οβάλ Γραφείο.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Ο άνθρωπος είναι σεξιστής με ένα στόμα που φτύνει φανατική ρητορική. Οι τρομοκρατημένοι πολίτες θα έφταναν μέχρι την κόλαση προκειμένου να μην εκλεγεί αυτός ο φανατικός. Ωστόσο, υποστηρίζοντας τον κύριο αντίπαλό του, οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν κατά λάθος να πάνε ένα βήμα μακρύτερα.

Υστερα από μια σειρά τεράστιες ανατροπές στις προκριματικές της Τρίτης στο Γουισκόνσιν, υπάρχει τώρα μια πολύ πραγματική πιθανότητα ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, να «κλέψει» το εισιτήριο για το χρίσμα. Ο Κρουζ όμως είναι πραγματικά επικίνδυνος. Δεν αρνείται μόνο να αναγνωρίσει ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανθρώπινο έργο, αλλά ισχυρίζεται ότι οι χριστιανοί δεν μπορεί να είναι τρομοκράτες και δεν πιστεύει στον συνταγματικό διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους. Και όταν πρόκειται για την υγειονομική περίθαλψη, ο πρόεδρος Κρουζ θα σύρει ευχαρίστως την Αμερική 30 χρόνια στο παρελθόν.

Σκέφτεστε ότι οι απόψεις του Τραμπ για την άμβλωση είναι αποκρουστικές; Λοιπόν ο Κρουζ πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά αποκρουστικές. Θέλει να εφαρμόσει μια σαρωτική, καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων…

Ας το παραδεχτούμε: ο Κρουζ είναι ένας δεξιός φανατικός που θα ήθελε να τσεκουρώσει τα δικαιώματα των γυναικών και να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.

Το πιο τρομακτικό απ’ όλα αυτά; Εχει μια πολύ καλύτερη πιθανότητα να κερδίσει τις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου. Δημοσκόποι λένε ότι είναι πιο αρεστός από την Κλίντον και με μεγάλη υποστήριξη από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μπορεί να κερδίσει τον Σάντερς. Αυτό κάνει τον Κρουζ πολύ πιο επικίνδυνο από ό,τι ο Τραμπ θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει να είναι. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Τραμπ είναι το μικρότερο από τα δύο κακά.

  • Αρθρο στην Independent – www.independent.co.uk

Nash Riggins is a freelance journalist based in Scotland, having moved to the UK from America. He currently writes for The Huffington Post, Ones to Watch and World Finance. Follow his blog at http://www.nashriggins.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: