Μουσείο Γρηγόρη Αυξεντίου στο Κιλκίς, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός




Τα εγκαίνια του ιστορικού μουσείου-φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου» στον οικισμό Ακρίτα του Δήμου Κιλκίς, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός ο μετέπειτα υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου τέλεσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Φβκαίδης ανέφερε πως η πρωτοβουλία αυτή θα συντηρεί για πάντα τη μνήμη και το πνεύμα της θυσίας του θρυλικού σταυραετού του Μαχαιρά, θα επιβεβαιώνει την αδιάσπαστη συνέχεια και συνοχή του Ελληνισμού και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης που θα καθοδηγεί στο δρόμο του καθήκοντος και του ιστορικού χρέους.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος Λύσης, Συμεών Παστός, ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτριος Σισμανίδης,με πρωτοβουλία των οποίων έγινε αυτό το μουσείο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών, Θάσος Σοφοκλέους και ο Πρόεδρος Σ.Ι.Μ.Α.Ε Αντρέας Μαιμαρίδης. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Ο κ. Φωκαΐδης θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα όπου θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου και του Παντείου Πανεπιστημίου. Η υπογραφή του μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο προεργασίας ενόψει της επικείμενης σύστασης της Ακαδημίας Άμυνας, Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: