Μοιρασμένοι οι Βρετανοί έναντι του ενδεχόμενου ενός brexit: 30% δηλώνουν αναποφάσιστοι




Οι αντίπαλες εκστρατείες για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαγκωνίζονται στήθος με στήθος, σύμφωνα με ηλεκτρονική δημοσκόπηση της εταιρίας TNS που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή του ιστορικού δημοψηφίσματος στη χώρα.

Οι εκστρατείες υπέρ του “ναι” και του “όχι” συγκεντρώνουν ποσοστό 35% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 30% παραμένει αναποφάσιστο. Η υποστήριξη και για τα δύο στρατόπεδα έπεσε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

Η δημοσκόπηση της TNS δείχνει ακόμη πως οι ψηφοφόροι είναι όλο και λιγότερο βέβαιοι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, καθώς λιγότεροι δηλώνουν τώρα –ποσοστό 33% σε σύγκριση με 41% προηγουμένως– πως αναμένουν ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ένωση.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι η Βρετανία θα φύγει παραμένει σταθερό στο 28%, αλλά εκείνοι που δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το πιθανό αποτέλεσμα αυξήθηκαν σε 38% από 31%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου σε δείγμα 1.193 ενηλίκων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: