Ο Σόιμπλε ανακοίνωσε λύση για την Ελλάδα, αλλά χωρίς ελάφρυνση χρέους: Φεύγει το ΔΝΤ;




O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ότι είναι «αρκετά αισιόδοξος» ότι θα βρεθεί μια λύση στο θέμα της Ελλάδας τις επόμενες λίγες εβδομάδες, ωστόσο πρόσθεσε ότι η λύση αυτή ΔΕΝ θα περιλαμβάνει ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους.

«Θα βρούμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους αλλά κυρίως με την Ελλάδα που θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία» τόνισε ο Γερμανός υπουργός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Σημειώνεται ότι εάν η λύση δεν περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους που θα οδηγεί σε βιωσιμότητα (του χρέους) το ΔΝΤ, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι δεδομένου του ότι η περίοδος ωρίμανσης του ελληνικού χρέους ανέρχεται ήδη σε 35 χρόνια και οι πληρωμένες τόκων αναβλήθηκαν για ένα διάστημα 10 ετών, εκείνοι που μιλούν για ελάφρυνση χρέους απλά «δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι η Ελλάδα πρέπει να κάνει» κι η Αθήνα χρειάζεται να εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί.

«Βοηθάμε την Ελλάδα- αγοράζουμε χρόνο» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι οι πιστωτές πάντα τηρούν τις συμφωνίες τους.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Ρόιτερς Βερολίνο, Germany, www.mignatiou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: