Κουμουτσάκος: “Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που στραγγαλίζουν την οικονομία”




“Τα μέτρα δεν θα τα ψηφίσουμε. Είναι ένα μείγμα πολιτικής που θα στραγγαλίσει την οικονομία, θα την οδηγήσει σε περισσότερη ασφυξία, δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στη Βουλή για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM είπε μεταξύ άλλων: «Αυτά τα περί πιέσεων πρωτίστως αφορούν τον κ. Τσίπρα… Η άμεση αποδοχή υποδείξεων από το Βερολίνο και άλλες πρωτεύουσες έχει γίνει πια σταθερό χαρακτηριστικό της πολιτικής του. Επομένως, να μην κάνει μαθήματα σε κανέναν και πάντως όχι στη Ν.Δ.».

«Θεωρούμε ότι η φοροεπιδρομή, η οποία έρχεται, θα στραγγαλίσει την οικονομία, θα τη ρίξει σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και δυστυχώς, επειδή δεν πρόκειται έτσι να ανακάμψει η οικονομία, αρχίζει στο βάθος να αχνοφαίνεται ήδη ένα τέταρτο Μνημόνιο. Είναι ήδη κάτω από τις γραμμές, βρίσκεται στις δηλώσεις διαφόρων σημαντικών παικτών, όπως του κ. Σόιμπλε πρόσφατα» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Για τα επεισόδια στην Ειδομένη και τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό, εκτίμησε πως υπήρξε «μία πρωτοφανής απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους και για γεγονότα που κατ’ ουσίαν είχαν προαναγγελθεί, διότι ήταν γνωστό από το Σάββατο ότι είχαν μοιραστεί φυλλάδια στα Αραβικά από επίσης ανεξέλεγκτες ομάδες κάποιων που ονομάζονται “αλληλέγγυοι” ή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δεν έχουν καταγραφεί και δεν έχουν διαπιστευτεί στην Ελλάδα. Αυτά λοιπόν ήταν σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμα ότι θα γίνονταν και παρ’ όλα αυτά υπήρξε παντελής απουσία του ελληνικού κράτους».

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον τρία πράγματα στην Ειδομένη. Πρώτον, γιατί άφησε να δημιουργηθεί επ’ αυτής της έκτασης ο καταυλισμός. Χρειάζεται τώρα, να παρακολουθήσουμε και να εντοπίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι ξεσηκώνουν κάθε λίγο και λιγάκι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαθλίωση, πώς τους ξεσηκώνουν και πού τους καθοδηγούν».

Εξήγησε πως «αν γίνει ένα μεγάλο διπλωματικό επεισόδιο με προεκτάσεις, που αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, αντιλαμβάνεστε ότι αυτός που θα ζητήσει τον λογαριασμό είναι ο ελληνικός λαός από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από άλλους. Επομένως, ελέγχονται αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν υπηρεσίες που τους παρακολουθούν, υπάρχει η Αστυνομία, τι ακριβώς γίνεται εκεί; Η χώρα βιώνει καταστάσεις διάλυσης και παρακμής και εμείς είμαστε πεπεισμένοι, γι’ αυτό άλλωστε ζητάμε από την κυβέρνηση να φύγει μία ώρα αρχύτερα, ότι η δραματική επιτάχυνση της εθνικής μας βύθισης είναι αποτέλεσμα της χειρότερης διακυβέρνησης που είχε μεταπολιτευτικά η Ελλάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: