Συνεχής επικοινωνία Μαξίμου με Eυρωπαίους αξιωματούχους: Ελπίζουν…




Πυρετός συσκέψεων επικρατεί από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου εν αναμονή της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αναφέρει ο Θανάσης Κουκάκης στο cnn.gr

Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη, για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και για την χθεσινή συνάντηση του κ. Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, όπου διαπιστώθηκε σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ωστόσο επαναβεβαιώθηκαν οι μεγάλες διαφορές με το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους αξιωματούχους ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να έχει επαφές και με ευρωπαίους ηγέτες.

Ο πρωθυπουργός αναζητεί μια πολιτική και νομική λύση – για τα προληπτικά μέτρα – ώστε να καταλήξει σύντομα σε μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση απορρίπτει το αφήγημα που λέει ότι «ξαναζούμε το καλοκαίρι του 2015» ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να υποβαθμίσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών ή άλλων πολιτικών εξελίξεων.

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να φτάσει σε μια αξιοπρεπή συμφωνία που να «περνά» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: