Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό: Ολοι εναντίον Αλέξη




Η παράταση της διαπραγμάτευσης, που παραπέμπει όλο και περισσότερο σε θρίλερ, πυροδοτεί αντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Πρωθυπουργός εκτόξευσε πυρά εναντίον όσων τον επικρίνουν ότι με τη διαπραγμάτευση φορτώνει την οικονομία με νέα μέτρα και υποστήριξε ότι αυτοί που σήμερα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση είναι οι ίδιοι που τα τελευταία χρόνια επέβαλαν στον ελληνικό λαό μέτρα πάνω από 60 δισ. ευρώ.

“Επιβλήθηκαν μέτρα σκληρότατης λιτότητας για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ύψους 63 δισ. ευρώ, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εμείς μετά από μία σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση που έφερε μέτρα το 1/10, 5,4 δισ., από τα οποία τα 3/5 έχουν ήδη εκπληρωθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στη RealNews, ζητά και πάλι εκλογές επειδή -όπως λέει- η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει κακό στη χώρα. Τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και εκφράζει ανησυχία για το ότι ακόμα και σήμερα μιλάμε για Grexit και νέο μνημόνιο.

“Ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015. Δεν ξέρω που στοχεύει η κυβέρνηση αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει. Τον περσινό Ιούλιο υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο, ακριβώς για να γλιτώσουμε το Grexit. Μου είναι αδιανόητο ότι 9 μήνες μετά ξανασυζητάμε το ίδιο θέμα”, δηλώνει μεταξύ άλλων.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης που κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με τις σκληρές θέσεις του ΔΝΤ για απολύσεις και μείωση συντάξεων.

“Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι “όσο πιο μακροσκελείς είναι οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου τόσα περισσότερα ψέματα, τόσες περισσότερες διαστρεβλώσεις, τόσα περισσότερα παιδαριώδη επιχειρήματα περιέχουν. Εκθέτουν και τους εμπνευστές και τους συντάκτες τους. Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει. Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους”.

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτοξεύει και η Φώφη Γεννηματά.

“Δεν αντέχει η Ελλάδα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων”, ανέφερε μιλώντας στο “MEGA Σαββατοκύριακο”, ενώ υποστήριξε ότι “η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή”.

Στρέφοντας τα βέλη της κατά του αρχηγού της ΝΔ είπε: ” Όλοι τώρα έχουν γίνει μεταρρυθμιστές. Έχει φορέσει το προσωπείο η ΝΔ του νέου μεταρρυθμιστή και ψάχνει να βρει συμμάχους σε αυτή τη διαδικασία. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να αποτελούν ένα άλλοθι για να συνεχίζεται η λιτότητα”.

Και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. “Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με αυτή την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας έχει διαψεύσει τις ελπίδες όλου του κόσμου, όχι μόνο των ανθρώπων που δεν τον ψήφισαν, και αυτό είναι το σημαντικό. Υπάρχει συνεχόμενη διαμαρτυρία του κόσμου γιατί τίποτα δεν πάει καλά -πέρα από τα παιδιά στην Κουμουνδούρου που περνάνε μια χαρά. Όλοι οι υπόλοιποι περνάνε άσχημα”, επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα όσα προπαγανδίζει για δήθεν δίκαιη, υπέρ των αδυνάμων, εφαρμογή του μνημονίου, είναι η αναγκαία εξαπάτηση για να μπορέσει να υλοποιήσει, με τις λιγότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις, ένα βαρύτατο πακέτο μέτρων, με σφαγή συντάξεων, νέα φοροεπιδρομή, που θα επωμιστούν τα λαϊκά στρώματα”.

“Συνεχίζεται η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες πολίτες παρότι ο Πρωθυπουργός ελπίζει σε Ανάσταση της οικονομίας. Μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράγματα. Ας κοιτάξει η κυβέρνηση να κλείσει με θετικό τρόπο την αξιολόγηση και ας αφήσει τα μεγάλα λόγια, τα ‘θα’ και τις απειλές”, σχολίασε η Ένωση Κεντρώων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: