“Εμφύλιος” στη ΝΔ: Διαγραφή προέδρου ΟΝΝΕΔ, παραίτηση Παπαμιμίκου με αιχμές




Με εισήγηση του προέδρου της ΝΔ παραπέμφθηκε στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Απόστολος Κράτσας ο Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ καθώς και από κάθε άλλου είδους κομματική ιδιότητα.

Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και από αυτή του μέλους της ΝΔ υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αφήνοντας αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις.

Με αιχμές κατά “εκείνων που αποφάσισαν την κατάργηση της ΟΝΝΕΔ” υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει ότι κάποιοι έψαχναν άλλοθι για να τον διαγράψουν. Υποστηρίζει ότι “Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός. Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας”.

Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει ότι αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται αλλά δεν του αναλογούν και ότι “Υπέβαλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να διευκολύνω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρει να ξαναενώσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαμιμίκου έχει ως εξής:

“Σαν σήμερα πριν ακριβώς από 6 χρόνια, στις 18/4/2010, εξελέγην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κόντρα σε όλους και όλα τα συστήματα, στην πρώτη ανοιχτή κινηματική διαδικασία που συμμετείχαν 45.000 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα.
Σήμερα 6 χρόνια μετά κάποιοι αποφάσισαν την κατάργηση της οργάνωσης που άνδρωσε γενιές και γενιές πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων αγώνες και ιστορία 40 ετών.

Ο λόγος βεβαίως είναι προφανής και μπορεί να τον κατανοήσει ο καθένας. Η απόφαση φυσικά αυτή με βρίσκει αντίθετο.
Επιπλέον, από το πρωί μαθαίνω πως κάποιοι ψάχνουν άλλοθι -που δυστυχώς για αυτούς δεν τους έχω δώσει- προκειμένου να με διαγράψουν 5 ημέρες πριν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την λήξη της θητείας μου.

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός. Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή όμως όπως είπα και παραπάνω δεν βρίσκουν κάποια κατηγορία να μου προσάψουν για να με διαγράψουν και επειδή εγώ βάζω πάνω από όλα την ισχυροποίηση και την ενότητα της παράταξης, θα αναλάβω για άλλη μία φορά ευθύνες που μου αποδίδονται και ας μην μου αναλογούν.

Υπέβαλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να διευκολύνω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρει να ξαναενώσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Με αυτή μου την πράξη ελπίζω να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και στον άδικο καταλογισμό ευθυνών σε άλλους.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη-στελέχη και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τα λάθη που έκανα. Θέλω να γνωρίζουν όμως ότι έδωσα την ψυχή μου και δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους της Ν.Δ., τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άφησα τελευταίους την οικογένειά μου αλλά και τους στενούς μου ανθρώπους για την στήριξη που μου έδωσαν αλλά και για την υπομονή που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους τόνους λάσπης και τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκα.
Μια φορά Οννεδίτης για πάντα Οννεδίτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: