Eυρωπαϊκή διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας




Τους συντελεστές για τη σημαντική διάκριση που απέσπασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδία στο San Sebastian / Don ostia της Ισπανίας, συγχαίρει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «το Σάββατο 9 Απριλίου, η Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebastian / Donostia της Ισπανίας, βράβευσε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδία με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα».

Στο κείμενο της βράβευσης αναφέρεται: «Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το Μουσείο, το οποίο προβάλλει ως κεντρική ιδέα τη γένεση και εξέλιξη της Πόλεως (πόλις – κράτος), εξερευνώντας τη σημασία της Τεγέας και του εξέχοντος Αρχαιολογικού χώρου του ιερού της Αλέας Αθηνάς. Το Μουσείο, στην καρδιά της αρχαίας Αρκαδίας, μυεί τον επισκέπτη στο επίκεντρο της μουσειολογικής του προσέγγισης, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής αισθητικής. Εισάγει με αυτόν τον τρόπο μια συνεκτική ερμηνευτική στρατηγική. Η δε αφήγηση χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια της δομής της».

Το βραβείο παρέλαβαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδιας, Δρ. ‘Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτου – Οικονομοπούλου και ο υπεύθυνος αρχαιολόγος του έργου της Επανέκθεσης, Γρηγόρης Θ. Γρηγορακάκης.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: