Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων από τον υπουργό Πολιτισμού




Μετά από μια μακρά περίοδο εννέα χρόνων, που έμεινε κλειστό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό πλήρως ανακαινισμένο και με μια σύγχρονη έκθεση. Το Αρχαιολογικό Μουσείο θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «το Μουσείο, που βρίσκεται στην Χώρα Κυθήρων, φιλοδοξεί να γίνει εφαλτήριο για την γνωριμία του επισκέπτη με τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Στην έκθεση παρουσιάζονται αρχαιότητες από τα δύο νησιά που καλύπτουν μία χρονική περίοδο από το 5000 π.Χ. έως και τον 3ο αι. μ.Χ. Η αφήγηση αναδεικνύει την πολιτισμική ταυτότητα των νησιών όπως διαμορφώθηκε από τη θέση τους στην πύλη του ελληνικού αρχιπελάγους και στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων δρόμων της Ανατολικής Μεσογείου».

Η έκθεση, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη από άτομα με προβλήματα όρασης και από ΑμεΑ, ακολουθεί τις προτάσεις της σύγχρονης μουσειολογίας και αισθητικής, υπηρετεί τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του Μουσείου, χάρη στο ποικίλο εποπτικό υλικό και την χρήση πολυμέσων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ «για τους μικρούς επισκέπτες και τις οικογένειές τους διατίθενται μουσειοσκευές και εκπαιδευτικός σάκος που μετατρέπουν την περιήγηση σε ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό και ταυτοχρόνως μορφωτικό ταξίδι».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: