Δυσάρεστη εξέλιξη: Σύγκρουση Κούρδων με δυνάμεις του Άσαντ στη Βόρεια Συρία




Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Κουρδικών δυνάμεων του YPG και δυνάμεων του Άσαντ στην περιοχή του Καμισλί στη βόρεια Συρία.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η σύγκρουση έλαβε χώρα στην περιοχή, όπου οι Κούρδοι κατέχουν την πόλη και οι Σύροι το αεροδρόμιό της. Κατείχαν δε και κάποια ερείσματα στην πόλη.

Η σύγκρουση Κούρδων-Σύρων είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, αν και εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν. Πάντως η εχθρότητα των δύο πλευρών είναι πλέον δεδομένη μετά την ανακήρυξη από τους Κούρδους ενός ομοσπονδιακού κρατικού μορφώματος στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με δήλωση Κούρδου αξιωματούχου στο Reuters, δύο άνδρες του Συριακού στρατού σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ επιτέθηκαν σε περίπολό μας και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκαν δύο άνδρες του Άσαντ», είπε.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει πάντως πως σκοτώθηκαν τρεις άνδρες του στρατού του Άσαντ, ενώ οι Κούρδοι κατέλαβαν και τα συριακά ερείσματα στην πόλη.

http://www.hurriyetdailynews.com/several-killed-in-rare-violence-between-kurdish-and-syrian-govt-groups.aspx?pageID=238&nID=98114&NewsCatID=352

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: