Άμεσα και ανοικτά κατά του Brexit ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα από το Λονδίνο




Πριν καλά – καλά πατήσει το πόδι του στη Βρετανία, ο Μπαράκ Ομπάμα , σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα “Daily Telegraph”, τάσσεται υπέρ της παραμονής του Λονδίνου στην Ε.Ε απευθύνοντας ταυτόχρονα μία συναισθηματική έκκληση στους Βρετανούς να μην εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου κατά του Brexit γίνεται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Βρετανία. Σήμερα, θα έχει συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον και με μέλη της βασιλικής οικογένειας, αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

“Οι Βρετανοί πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα εξηγώντας μάλιστα τους λόγους για τους οποίους η Ουάσινγκτον έχει λόγο για το επικείμενο δημοψήφισμα. “Η θυσία των στρατιωτών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για τη Βρετανία σημαίνει πως οι ΗΠΑ έχουν λόγο στη συζήτηση περί του δημοψηφίσματος”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ υπογράμμισε και το τι σημαίνει μία ψήφος για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

“Αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα σήμαινε ότι η χώρα θα είναι σε μειονεκτική θέση για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, τη μεταναστευτική κρίση και τυχόν οικονομικές κρίσεις στην παγκόσμια οικονομία”, υποστηρίζει ο Ομπάμα επισημαίνοντας: “Θα το πω με την ειλικρίνεια ενός φίλου ότι το αποτέλεσμα της απόφασής σας είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει βαθύτατα τις ΗΠΑ”. “Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε από τις στάχτες του πολέμου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μετριάζει την βρετανική επιρροή, την μεγεθύνει. Μια ισχυρή Ευρώπη δεν είναι απειλή για την παγκόσμια ηγεσία της Βρετανίας ενισχύει την παγκόσμια ηγεσία της Βρετανίας”, υποστήριξε. Υπενθυμίζεται ότι, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει προκηρύξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου για το θέμα της παραμονής της Βρετανίας στην Ε./Ε, ψήφος που αποτελεί επίσης δοκιμασία για την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού στην ηγεσία του Κάμερον.

Σήμερα το ζεύγος Ομπάμα θα γευματίσει με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο στο παλάτι του Ουίνδσορ. Αργότερα, θα δειπνήσουν με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την σύζυγό του, δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: