Αφαιρεί τη γερμανική υπηκοότητα από τους ισλαμιστές μαχητές η Μέρκελ




Την αφαίρεση της γερμανικής υπηκοότητας από ισλαμιστές μαχητές σχεδιάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η γερμανική κυβέρνηση. Στόχος είναι να τους αποτρέψει να επιστρέφουν στην χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν καταγραφεί να έχουν ταξιδέψει από τη Γερμανία στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ τα τελευταία χρόνια και περίπου 70 επαναπατριζόμενοι συμμετείχαν σε ένοπλες μάχες ή έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση εκεί, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Το προσχέδιο της κυβέρνησης που θα συζητηθεί σήμερα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για να αποτρέψουμε τους τζιχαντιστές να επιστρέφουν στην Γερμανία, επιθυμούμε να εξετάσουμε τις νομικές δυνατότητες να αφαιρούμε την γερμανική υπηκοότητα από ανθρώπους, αν εκείνοι πολεμούν στο πλευρό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης στο εξωτερικό και φέρουν και άλλη υπηκοότητα μαζί με την γερμανική».

Το Βερολίνο επίσης εξετάσει την αφαίρεση της ταυτότητας και του διαβατηρίου από Γερμανούς υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους με στόχο να αποτραπούν να ταξιδεύουν σε περιοχές που ελέγχει το Ι.Κ. Ένα ακόμη μέτρο που εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση είναι η αυξανόμενη παρακολούθηση με κάμερες σε δημόσιους χώρους για την καλύτερη αντιμετώπιση απειλών από ισλαμιστές και ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: