Βίοι παράλληλοι: Οι ακραίοι σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ίδιοι και απαράλλακτοι




Μπορεί να έχουν πολλοί συνηθίσει να ικανοποιούνται κατά βάθος από αναφορές προσβλητικές για τον αντίπαλο και να λένε από μέσα τους «γεια στο στόμα σου», όμως η συμπεριφορά αυτή καταντά από αντιπαραγωγική έως αυτοκαταστροφική για τη χώρα…

Χθες καταγράψαμε την αποβολή του στρατηγού εν αποστρατεία και Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριου Συναδινού, από το Ευρωκοινοβούλιο, για αναφορές προσβλητικές κατά των Τούρκων, που έδωσε το πρόσχημα στον πρόεδρό του να κάνει το δικό του επικοινωνιακό σόου, παριστάνοντας τον ευαίσθητο και τον πολέμιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, προφανώς θα υποστηρίξει ότι όσα ανέφερε δεν είναι δικά του λόγια, αλλά αποτελούν γραπτά κείμενα συγγραφέων, ακόμα και Τούρκων. Έστω και εκ των υστέρων, καλά θα κάνει να δώσει αναλυτικά αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα, καθώς οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε βάρος της χώρας ήταν πολύ δυσμενείς, κάτι που θα στοιχηματίζαμε ότι ελάχιστοι στη χώρα, ανεξαρτήτως απόχρωσης κομματικής, θα ικανοποιούνταν.

«Έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του» και ήρθε η «απάντηση» και από τουρκικής πλευράς. Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Νατζί Αγμπάλ, απήγγειλε ο αθεόφοβος στην τουρκική εθνοσυνέλευση… ποίημα με τίτλο «Άπιστοι Έλληνες», την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός συναντιόταν με τον Αλέξη Τσίπρα!

Προκλήθηκαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, κυρίως τους Κούρδους του HDP και ανασκεύασε, λέγοντας «δεν είναι δυνατόν να πω ότι έχω αρνητικές σκέψεις εναντίον του ελληνικού έθνους. Απλώς αυτό είχε απαγγελθεί κάτω από ιστορικές συνθήκες», είπε ο Τούρκος Υπουργός δικαιολογώντας την κίνησή του.

O δε βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ, είπε πως ό,τι και να έγινε στο παρελθόν σε κανέναn βουλευτή δεν αρμόζει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις στην τουρκική εθνοσυνέλευση και πως «…το ακούσαμε με ντροπή και λύπη. Τώρα ο Τσίπρας θα ρωτήσει τον Νταβούτογλου, και τί θα πει ο Νταβούτογλου; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες ηλιθιότητες;»

Με απλά λόγια και περισσότερα δεν χρειάζονται. Η παραληρηματική έκφραση ακόμα και πολιτικών απόψεων, δεν αποτελεί εξυπνάδα ούτε πιστοποίηση εθνικοφροσύνης, αλλά ηλιθιότητα για εσωτερική κατανάλωση, που προκαλεί όμως στις διεθνείς σχέσεις της χώρας προβλήματα ουσίας, εκτός από αλγεινές και μη αντιπροσωπευτικές για το σύνολο του ελληνικού λαού εντυπώσεις.

http://www.defence-point.gr/news/?p=148211

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: