Βενιζέλος: “Η Ελλάδα είναι σε ομηρία, σε όλη αυτή τη διαπραγμάτευση με την Τουρκία”

File Photo: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή. ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλεξανδρος Μπελτές
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη (στον ρ/σ 9.84) τις εξελίξεις στο προσφυγικό και το ρόλο της Τουρκίας, τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη και την τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός.

«Δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα μίας εξωτερικής πολιτικής και κυρίως μίας ευρωπαϊκής πολιτικής που εκφέρεται και συγκροτείται με tweet. Έχουμε κλείσιμο των βορείων συνόρων και ταυτόχρονα έχουμε την αντίληψη των Ευρωπαίων ότι Τουρκία και Ελλάδα συγκροτούν έναν ενιαίο χώρο. Η Ελλάδα είναι σε ομηρία, σε όλη αυτή τη διαπραγμάτευση που γίνεται με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος για το κλείσιμο των συνόρων και τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ και του Έλληνα πρωθυπουργού με την Τουρκία.

Σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης και των συνεταίρων της για το τι σημαίνει “είμαι στην εξουσία”, τι σημαίνει διάκριση των εξουσιών, τι σημαίνει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τι σημαίνει προστασία του κράτους δικαίου. Η υπόθεση, ας το πούμε έτσι, Τσακυράκη, είναι εξίσου σημαντική, ίσως σημαντικότερη από την υπόθεση της κ. Τσατάνη, αλλά και τα δύο μαζί και όλο το κλίμα, το οποίο δημιουργείται, είναι αδιανόητο και ανατριχιαστικό».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε επίσης: «Στο χώρο τη δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία εργαλειακή αντίληψη, χυδαιολογούσε, συκοφαντούσε, προσπαθούσε να εκθέσει ανθρώπους και να τους υπονομεύσει με ψέματα».

Όσον αφορά την κυβερνητική τακτική και τις πιθανές επιλογές του κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως ό,τι κάνει, το κάνει με γνώμονα να ωφελείται ο ίδιος: «Με απόλυτο κυνισμό ο κ. Τσίπρας έκανε εκλογές τον Σεπτέμβριο, με απόλυτο κυνισμό έκανε τη στροφή προς το Μνημόνιο τον Ιούλιο, με απόλυτο κυνισμό οργάνωσε ένα αδιανόητο δημοψήφισμα, το οποίο το ξέχασε την επόμενη στιγμή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal