Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στο Σκάρμπεκ, συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό των Βρυξελλών

Soldiers and police patrol Brussels. FILE PICTURE. EPA, STEPHANIE LECOCQ
Η επιχείρηση στο Σκάρμπεκ φαίνεται να ολοκληρώθηκε αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, διαπιστώνοντας ότι πολλά αστυνομικά οχήματα εγκαταλείπουν την περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις.

Είχαν ακουστεί τρεις εκρήξεις και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί ένας άνδρας. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν οτι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές που χθες συνέλαβαν στη Γαλλία έναν ύποπτο και σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής του Σκαρμπέκ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και προσώπων ενώ ακούγονταν συνεχώς σειρήνες. Προ ολίγου ένας άνδρας της βελγικής αστυνομίας εξήλθε απο ένα κτίριο με μια μεγάλη τσάντα, αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Συνελήφθη ο καταζητούμενος ύποπτος, θεωρούμενος, συνεργός των τρομοκρατών

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που παρουσιάζεται στις εικόνες που υπάρχουν από τις κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι στο μετρό των Βρυξελλών, προτού ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ, γράφει σήμερα η εφημερίδα De Standaard.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τη σύλληψη αυτή. Η De Standaard σημειώνει ότι ο άνδρας, τον οποίο δεν κατονομάζει, συνελήφθη μετά την αναγνώρισή του από έναν αστυνομικό από τις εικόνες που υπήρχαν από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό.

Στο μεταξύ το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε και έβδομο ύποπτο στην περιοχή του Φορέ μετά τις έξι συλλήψεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ.

Ο 27χρονος Χάλιντ ελ Μπακράουι, ο οποίος ανατινάχθηκε την Τρίτη στο μετρό των Βρυξελλών στον σταθμό του Μάλμπεκ, είναι ο αδελφός του Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, ο οποίος είχε ανατιναχθεί λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Από τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 316.

Στο μεταξύ οι διωκτικές αρχές αναγνώρισαν και έναν νέο ύποπτο που πιστεύουν ότι διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, γράφει σήμερα η βελγική εφημερίδα De Morgen, κατονομάζοντας τον άνδρα αυτόν ως τον 28χρονο Σύρο Ναΐμ αλ Χάμεντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτός βρίσκεται στην λίστα που κυκλοφόρησε στις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων ευρωπαϊκών χωρών μετά τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες μαζί με τους Μοχάμεντ Αμπρίνι, Ναζίμ Λαχράουι και Χάλιντ ελ Μπακράουι.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Ναΐμ αλ Χάμεντ είναι επίσης ύποπτος για ανάμειξη στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

http://mignatiou.com/2016/03/epithesi-se-pirinika-ergostasia-tou-velgiou-etimazan-i-islamistes-tromokrates/

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Μ. Σπινθουράκη  Βρυξέλλες, Belgium – ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal