Βέλγιο: Δολοφονήθηκε φρουρός πυρηνικού εργοστασίου-Εκλάπη η ειδική του κάρτα




Δύο ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ένας φρουρός της ασφάλειας που εργαζόταν σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου βρέθηκε νεκρός, ενώ είχε κλαπεί και η κάρτα πρόσβασής του, μεταδίδουν σήμερα βελγικά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές έχουν ήδη απενεργοποιήσει την κάρτα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Derniere Heure, ο φρουρός της ασφάλειας δολοφονήθηκε στην περιοχή του Σαρλερουά την Πέμπτη το βράδυ.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η κάρτα πρόσβασης του φρουρού αυτού απενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις ανακαλύφθηκε ότι είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ότι είχε κλαπεί η κάρτα του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει την πληροφορία αυτή καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Την Πέμπτη, η DH έγραφε ότι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες εξέταζαν αρχικά το ενδεχόμενο να βάλουν στόχο μια πυρηνική εγκατάσταση, αλλά μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων τους ανάγκασε να επιταχύνουν τα σχέδιά τους και αντ’αυτού να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην βελγική πρωτεύουσα.

Την περασμένη Τρίτη, δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών στο Ζαβεντέμ και άλλη μια στον σταθμό του μετρό των Βρυξελλών στο Μαλμπέκ. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 316 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις αυτές.

Επίσης στα τέλη του περασμένου έτους οι διωκτικές αρχές βρήκαν ένα βίντεο στο οποίο είχαν καταγραφεί οι κινήσεις ενός άνδρα, που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία της χώρας, σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε ένα διαμέρισμα μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Το βίντεο αυτό, διάρκειας αρκετών ωρών, δείχνει υλικό από την είσοδο ενός σπιτιού στο βόρειο Βέλγιο και την άφιξη και την αποχώρηση του διευθυντή του βελγικού προγράμματος πυρηνικής έρευνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Ρόιτερς, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: