Τουρκικό δώρο στον Πούτιν; Συνελήφθη ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου στην Τουρκία
Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο Τούρκος υπήκοος που κατηγορείται από την Μόσχα ότι σκότωσε έναν Ρώσο πιλότο στρατιωτικού αεροπλάνου συνελήφθη και κρατείται από τις τουρκικές αρχές, αναφέρει η εφημερίδα Hürriyet.

Ο Τσελίκ, γιος ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο οποίος πολεμάει από το 2014 στη Συρία, στο πλευρό των τουρκμένων ανταρτών ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, συνελήφθη σε ένα εστιατόριο στην πόλη της Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την σύλληψη, αλλά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Μόσχα θα εξετάσει τις αναφορές της σύλληψης του Τσελίκ και θα παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις.

Ο Ρώσος πιλότος Όλεγκ Πεσκόφ γαζώθηκε με σφαίρες όταν έπεσε με αλεξίπτωτο αφού εκτινάχθηκε από το Sukhoi-24 που κατερρίφθη από τα τουρκικά F-16 στις 24 Νοεμβρίου στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Η Μόσχα κατηγορεί τον Τσελίκ ότι σκότωσε εν ψυχρώ τον Πεσκόφ και το επεισόδιο έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Άγκυρα, Τουρκία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal