Στραματσόνι: Λυπάμαι για το ποδόσφαιρο – ΠΑΟ: Οι διαιτητές εκτέλεσαν το έργο τους…




Νέα «επίθεση» εναντίον της ΕΠΟ και της διαιτησίας εξαπέλυσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για «διαιτητές που εκτέλεσαν και πάλι το έργο που τους είχε ανατεθεί».

Στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρέα Στραματσόνι στάθηκε στην αλλαγή του Βιγιαφάνιες που άλλαξε την ροή του ντέρμπι, ενώ καυτηρίασε το επεισόδιο στον πάγκο της ομάδας στα τελευταία λεπτά λέγοντας:

«Στην διάρκεια του αγώνα, ένας άνθρωπος ίσως του Ολυμπιακού, δεν ξέρω ποιος, ήρθε στον πάγκο μας και μας κορόιδευε. Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην μας σέβεται».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τελείωσε 3-1 εις βάρος μας όμως το αποτέλεσμα αδικεί κατάφορα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δέχθηκε δυο γκολ από αμφισβητούμενες φάσεις. Οι διαιτητές εκτέλεσαν και πάλι το έργο που τους είχε ανατεθεί. Το γνωρίζαμε εξαρχής και για αυτό αποστείλαμε την επιστολή προς την ΕΠΟ.
Απεδείχθη, μάλιστα, περίτρανα με το προκλητικό πρώτο γκολ του Ολυμπιακού το οποίο κατακύρωσε με δική του ευθύνη ο πρώτος διαιτητής παρόλο που ο παίκτης του Ολυμπιακού Ντομίνγκες ήταν σε καταφανή θέση οφσάιντ, έχοντας συμμετοχή στη φάση και παρότι αρχικά ο δεύτερος βοηθός σήκωσε τη σημαία του για να ακυρωθεί. Το δεύτερο δε γκολ προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ που έδωσε ο διαιτητής στον Μέστο.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι φάσεις στις οποίες οι διαιτητές αλλοίωσαν την ροή του αγώνα. Ακολουθούν αναλυτικά και άλλες πολλές.
Στο 11’ καταλογίζεται φάουλ σε χέρι του Πράνιτς, ο οποίος παίρνει και κάρτα χωρίς να υπάρχει πρόθεση.
Στο 16’ ο Ντομίνγκες κάνει φάουλ στον Βιγιαφάνιες, ωστόσο δεν παρατηρείται με κάρτα όπως θα έπρεπε.
Στο 51’ ο Κύζας δεν βγάζει κίτρινη κάρτα στον Καμπιάσο για τράβηγμα της φανέλας του Ζέκα.
Στο 57’ ο Μπεργκ παίρνει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, σε φάση που δεν μας έχει δοθεί φάουλ.
Στο 59’ καταλογίζεται ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Φορτούνη από τον Μέστο, ο οποίος δέχεται και κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Στο 60’ ο Μιλιβόγεβιτς χτυπάει τον Ταυλαρίδη αλλά δεν παρατηρείται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 61’ ο ίδιος παίκτης δεν αποβάλλεται ξανά αυτή την φορά για αγκωνιά στον Αμπέντ.
Στο 63’ ο Πάρντο κάνει χέρι, ωστόσο δεν βλέπει την κίτρινη κάρτα του Κύζα.
Στο 72’ ο Σαλίνο βουτάει για να κερδίσει πέναλτι αλλά δεν παρατηρείται με κίτρινη κάρτα που θα είναι η δεύτερη.
Στο 77’ ο διαιτητής χαρίζει κάρτα στον Μποτία, για μαρκάρισμα στον Μπεργκ από πίσω».

Ο Παναθηναϊκός καταγγέλει το συμβάν στην φυσούνα

Καταγγελία στην Αστυνομία και στη Super League για το συμβάν που έγινε στη φυσούνα αμέσως μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «πρασίνων». «Αυτό το άτομο πήγε μετά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, καταγγείλαμε το γεγονός στη Super League και την Αστυνομία και δεν έγινε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στραματσόνι: «Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Στην αλλαγή του Βιγιαφάνιες που άλλαξε την ροή του ντέρμπι, στάθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα του Παναθηναϊκού με 3-1 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Όπως θα είδατε στο β” μέρος αρχίσαμε να παίζουμε όπως και στο α”. Δυστυχώς ο Λέτο δεν μπορούσε να παίξει 90 λεπτά. Είχα αναθέσει στον Βιγιαφάνιες τη δουλειά αυτή. Μετά το χτύπημα στο α” μέρος δεν μπορούσε να αποδώσει το ίδιο. Δυστυχώς δεν διαθέτω άλλον παίκτη με την ικανότητα και την ποιότητα του Βιγιαφάνιες. Πάντως εγώ δεν έχω δει τις φάσεις. Εάν θυμάμαι καλά ήταν οι φάσεις με τον Μαμούτε και το χτύπημα του Φουστέρ. Εάν ο Σίλβα έβαλε 4 επιθετικούς τα τελευταία λεπτά, ήταν γιατί δεν μπόρεσε να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Το πλάνο μας δεν μας βγήκε τόσο, αλλά ο στόχος ήταν η ισοπαλία. Είχαμε προετοιμαστεί και ετοιμάσει ένα ματς για να φέρουμε σε δυσκολία τον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε πως παίξαμε στα ίσα και ειλικρινά τον αντίπαλο. Κρίμα. Είχαμε την φάση με τον Μαμούτε που δεν σκοράραμε», είπε ο Στραματσόνι.

Σχετικά με τη δήλωσή του ότι λυπάται για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκαθάρισε πως «λυπάμαι για όλα όσα έγιναν στον πάγκο τα τελευταία λεπτά. Εγώ είμαι ευθύς. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Απαιτείται όμως σεβασμός. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα, την ομάδα μου, την διοίκηση, τους παίκτες μου και τους οπαδούς μας. Δεν είναι λύπη για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Είναι λύπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στη συνέχεια είπε πως «πρέπει οπωσδήποτε να χτίσουμε τον μεγάλο στόχο. Είναι να έχουμε παρουσία στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο κίνητρο και στόχος μας για τη νέα χρονιά», ενώ σχετικά με το εάν αποδέχεται το τελικό αποτέλεσμα είπε: «Είμαι ένας επαγγελματίας. Πάντα κοιτάς το αποτέλεσμα. Αποδέχεσαι το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν κλαίει. Αποδέχεται το αποτέλεσμα. Το ματς όντως το είδε όλη η Ελλάδα. Το μεγάλο έργο που έχω μπροστά μου είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Όπως είπατε και εσείς, είναι δύσκολο να σχολιάζεις αγώνες. Πρέπει να χτίσουμε αλλαγή νοοτροπίας και εμπειρίας για το αποτέλεσμα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα στη φυσούνα, αμέσως μετά το γκολ του Ιντέγε. «Στην διάρκεια του αγώνα, ένας άνθρωπος ίσως του Ολυμπιακού, δεν ξέρω ποιος, ήρθε στον πάγκο μας και μας κορόιδευε. Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην μας σέβεται. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Αυτό το συμβάν δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει βία. Επειδή μιλάμε για ματς υψηλού επιπέδου και οργάνωση, εάν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε επεισόδια. Εντίμως σας μιλάω πως προσπάθησα να συγκρατήσω τους παίκτες μου».

ΠΗΓΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: