Στην Κύπρο θα μεταβεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόφσκις




Στην Κύπρο θα βρίσκεται αυτή τη βδομάδα ο Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, ο οποίος θα συζητήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θέματα που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, καθώς και ευκαιρίες για ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα.

Ο κ. Dombrovskis θα βρίσκεται στο νησί από την Πέμπτη έως το Σάββατο. Αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου. Μετά τις συναντήσεις με τους δύο Υπουργούς θα προβεί σε δηλώσεις.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Αντιπρόεδρος Dombrovskis θα έχει επίσης συνομιλίες με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, με μέλη του κοινοβουλίου και με κοινωνικούς εταίρους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την εμβάθυνση της ΟΝΕ με διακεκριμένους οικονομολόγους και ακαδημαϊκούς. Θα ολοκληρώσει την παραμονή του στην Κύπρο με μια επίσκεψη στο Cyprus Institute, ένα ερευνητικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: