Στη Βουλή η δικογραφία για τον αναπληρωτή υπουργό Δημ. Παπαγγελόπουλο




Στη Βουλή διαβιβάσθηκε από τις 3 Μαρτίου, η δικογραφία για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την κατάθεση της δικογραφίας στην Βουλή, ανήγγειλε στην Ολομέλεια, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφέρει το Έθνος.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρής, με σημερινή δήλωσή του επισημαίνει ότι «τα αναφερόμενα από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εγείρουν έντονο προβληματισμό και προκαλούν ανησυχία στους κόλπους του δικηγορικού σώματος και ευρύτερα της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξανδρής τονίζει στην δήλωσή του: «Ως γνωστόν, οιαδήποτε τυχόν επέμβαση-άμεση ή έμμεση-στο έργο της δικαστικής λειτουργίας από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας θέτει σε δοκιμασία θεμελιώδεις αρχές της συνταγματικής μας τάξης. Καταλύει τη διάκριση των λειτουργιών, προσβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, θίγει το δικαίωμα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας κάθε πολίτη, κατά τις επιταγές του Συντάγματος, όπως επίσης και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας».

Τέλος, ο κ. Αλεξανδρής καταλήγει ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: