Στη φυλακή επειδή απέκτησε πρόσβαση σε γυμνές φωτογραφίες διάσημων γυναικών




Ένας 36χρονος Αμερικανός δήλωσε ένοχος χθες για πειρατεία στο διαδίκτυο, μια ενέργεια που οδήγησε στη δημοσιοποίηση, το 2014, γυμνών φωτογραφιών πολλών διασήμων καλλιτεχνίδων, όπως της ηθοποιού Τζένιφερ Λόρενς ή της τραγουδίστριας Ριάνα, ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα στο Λος Άντζελες.

Ο Ράιν Κόλινς, από την Πενσιλβάνια, παραδέχτηκε ότι μέσω ηλεκτρονικού “ψαρέματος” πληροφορήθηκε τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων του και απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς τουλάχιστον 100 προσώπων. Κατόπιν χρησιμοποίησε τις πληροφορίες αυτές για να κατεβάσει φωτογραφίες διαφόρων σταρ από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελία, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ίδιος ανήρτησε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Η έρευνα συνεχίζεται.

Με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Κόλινς με τον εισαγγελέα –και η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο– θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες ηθοποιών και μανεκέν αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Τότε, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν η Άμπερ Χερντ, η Γκάμπριελ Γιούνιον, η Χίλαρι Νταφ, η Τζένι Μακάρθι, η Κάιλι Κουόκο, η Κέιτ Άπτον, η Κέιτ Μπόσγουορθ και η Κιμ Καρντάσιαν.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο Κόλινς παραβίασε τουλάχιστον 50 λογαριασμούς cloud και 72 λογαριασμούς Gmail. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκαν σε διάσημες γυναίκες.

Ο ίδιος, στην αποδοχή της ενοχής του, δηλώνει ότι από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 έστελνε email που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τις εταιρείες Apple και Google και ζητούσε από τα θύματά του να επιβεβαιώσουν τους κωδικούς τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο, Λος Άντζελες, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: