Συριακός στρατός: Σε λίγες ώρες επίκειται η απελευθέρωση της Παλμύρας




Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απέχουν λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από την Παλμύρα και ελπίζουν ότι θα ανακαταλάβουν την πόλη αυτή μέσα σε λίγες ώρες, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, δήλωσε ένας Σύρος στρατιώτης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, σε απευθείας μετάδοση από τα περίχωρα της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης.

“Απέχουμε 850 μέτρα από την Παλμύρα. Σε λίγες ώρες οι (κυβερνητικές) δυνάμεις θα κηρύξουν πλήρως ασφαλή την πόλη της Παλμύρας, Θεού θέλοντος”, είπε ο στρατιώτης.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί πως ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοί είχαν ειέλθει στην πόλη της Παλμύρα απωθώντας τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι μάχες διεξάγονται γύρω από την ιστορική πόλη, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους του κοντινού λόφου αλ-Χίγιαλ. Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, προσπαθούν από τις 7 Μαρτίου να ανακτήσουν την πόλη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το Μάιο, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Δαμασκός, Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: