Ο Κύπριος Αριστος Σωκράτους ήταν ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου της FlyDubai




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Ο κυβερνήτης του Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai που συνετρίβη σήμερα στο Ροστόφ επί του Ντον ήταν κυπριακής εθνικότητας, ανακοινώθηκε σήμερα από τη ρωσική εισαγγελία.

“Πενήντα πέντε επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Έξι από τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Ο κυβερνήτης ήταν υπήκοος της Κύπρου”, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Πρόκειται για τον Άριστο Σωκράτους.

Εξάλλου η υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Ντουμπάι ανακοίνωσε πως ένας ρώσος πολίτης ήταν μεταξύ των μελών του πληρώματος και πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολίτες της Ισπανίας και των Σεϋχελλών μπορεί να περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων.

Το προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόφ επί του Ντον ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ ουκρανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο. Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν επίσης σήμερα πως το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου βρέθηκε στον τόπο της συντριβής.

Εξάλλου η ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανακοίνωσε ότι εξετάζει ως πιθανότερες αιτίες του δυστυχήματος ένα σφάλμα του πιλότου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ή κάποια τεχνική βλάβη.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ

Ο Άριστος Σωκράτους, είναΙ ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη τα ξημερώματα στη ρωσική πόλη Ροστόφ. O Κύπριος πιλότος, που κατάγεται από τη Λεμεσό, δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας, μετακόμισε στο Ντουμπάι.

Κυβερνήτης Boeing έγινε τα δύο τελευταία χρόνια. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Άριστος Σωκράτους είχε ενημερώσει την «Flydubai» ότι στο τέλος Μαρτίου θα αποχωρούσε από την εταιρεία καθώς είχε εξασφαλίσει εργασία σε άλλη αεροπορική εταιρεία που έχει βάση στη Κύπρο και έτσι θα επέστρεφε στη μεγαλόνησο.

Αγαπημένο του χόμπι ήταν ανέκαθεν η μηχανή, για αυτό όταν δεν πετούσε, ταξίδευε μέχρι την περιοχή του Πολυκάστρου για να πάρει μέρος σε αγώνες.

Στο παρελθόν όταν κατάφερνε να παίρνει ολιγοήμερες άδειες από τη δουλειά του, πήγαινε από την Κύπρο στο Κιλκίς μαζί με φανατικούς φίλους της μοτοσικλέτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Dragstrer Πολυκάστρου.

Ο αδικοχαμένος πιλότος έτρεχε στην κατηγορία PRO STREET και είχε διακριθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο του Πολυκάστρου στο άθλημα Dragster όπου έτρεχε από το 2008.

A handout image, released by Russia Ministry's of the Emergencies shows a view of the place Fly Dubai Flight FZ981 crashed in Rostov-on-Don, Russia, 19 March 2016. Fly Dubai Flight FZ981, from Dubai to Rostov-on-Don, crashed during its landing approach, at Rostov-on-Don Airport, Russia, on 19 March 2016. The Boeing-737 was carrying 55 passengers, four of whom were children, and 6 crew members, all of whom who died when the plane crashed some 50 to 100 meters left of the runway, according to airport authorities. EPA, Ministry's of the Emergencies, HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE EDITORIAL USE ONLY
A handout image, released by Russia Ministry’s of the Emergencies shows a view of the place Fly Dubai Flight FZ981 crashed in Rostov-on-Don, Russia, 19 March 2016. Fly Dubai Flight FZ981, from Dubai to Rostov-on-Don, crashed during its landing approach, at Rostov-on-Don Airport, Russia, on 19 March 2016. The Boeing-737 was carrying 55 passengers, four of whom were children, and 6 crew members, all of whom who died when the plane crashed some 50 to 100 meters left of the runway, according to airport authorities. EPA, Ministry’s of the Emergencies, HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE EDITORIAL USE ONLY

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όλοι οι επιβαίνοντες της αεροπορικής πτήσης με κωδικό FZ981 πρέπει να θεωρούνται νεκροί ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι.

“Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί”, δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

To αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας συνετρίβη στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don .

Ανάμεσα στους 55 επιβαίνοντες και τα έξι μέλη του πληρώματος που σκοτώθηκαν, πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονταν τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή ερευνών στο πρακτορείο Tass.

Όπως δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Tass – Sputnik – Ρόιτερς – Γαλλ. Πρακτ.  Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: