Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη




Με ένα δυνατό χειροκρότημα, φίλοι και συνεργάτες οδήγησαν τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη στην τελευταία του κατοικία.

Έδωσαν όλοι το παρών. Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες βρέθηκαν στον ιερό της Παναγίας Πανταβασίλισσας στη Ραφήνα προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον Κώστα.

Από νωρίς ο περίβολος της εκκλησίας είχε κατακλυστεί από στεφάνια που έστειλαν άνθρωποι των τεχνών, της πολιτικής, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες. Μια περίπου ώρα πριν την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας στην εκκλησία έφτασε η σύζυγος του σκηνοθέτη, Ρένα υποβασταζόμενη από τον γιο τους Γιάννη.

Τα δάκρυα στα πρόσωπα των στενών του συνεργατών αλλά και των φίλων του δεν σταμάτησαν να κυλούν στα πρόσωπα τους. Όλοι τους σκέφτονταν τις στιγμές που βίωσαν δίπλα στον αγαπημένο τους σκηνοθέτη.

Στον ιερό ναό της Παναγίας στη Ραφήνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Άντζελα Γκερεκου, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Μανουσος Μανουσακης, η Καριοφυλιά Καραμπετη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Σπύρος Λυκούδης, η Λόλα Νταϊφά, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η Γιουλίκα Σκαφιδά, ο Τάκης Βουγιουκλάκης και πλήθος φίλων, συγγενών και συνεργατών.

«Ο Κώστας Κουτσομύτης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης, ειδικά στη μεταφορά λογοτεχνικών έργων και η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο του πολιτισμού» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας, ταυτόχρονα τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Κ. Κουτσομύτη.

Ο Κώστας Κουτσομύτης υπήρξε ένας μεγάλος σκηνοθέτης, ο οποίος, όπως, μεγάλοι μουσικοσυνθέτες μας, έκανε κτήμα του λαού μας σπουδαία έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, αναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκ μέρους της ΛΑΕ και προσθέτει.

Αποχαιρετούμε έναν ευαίσθητο άνθρωπο, έναν γνήσιο δημοκράτη, έναν ακούραστο και δημιουργικό εργάτη της τέχνης που αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας σε όλους τους δικούς του.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κώστα Κουτσομύτη:

Ο Κώστας Κουτσομύτης υπήρξε ένας σκηνοθέτης που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Κατά τη διάρκεια της δημιουργικής πορείας του μετέφερε στη μικρή οθόνη και έφερε κοντά στο ευρύ κοινό σημαντικά και δημοφιλή έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Ο Κώστας Κουτσομύτης γεννήθηκε στα Γρεβενά, σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία. Ένα χρόνο μετά, σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, θα υπογράψει το σενάριο «Θύματα Ειρήνης», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα. Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στη Φίνος Φιλμ και στη συνέχεια πέρασε στην τηλεόραση, όπου άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη ποιοτικών σειρών που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό. Ο κατάλογος είναι μεγάλος: «Εκείνος κι εκείνος» του Κ. Μουρσελά, «Τερέζα Βάρμα ντα Κόστα» του Γρ. Ξενόπουλου, «Καπνισμένος Ουρανός» του Κ. Κοτζιά, «Κατάδικος» του Κ. Θεοτόκη, «Εκτέλεση» του Φρ. Γερμανού, «Πρόβα νυφικού» της Ντ. Γιαννακοπούλου, «Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λ. Ζωγράφου, «Ματωμένα χώματα» της Δ. Σωτηρίου, τα «Παιδιά της Νιόβης» του Τ. Αθανασιάδη», τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Κ. Μουρσελά κ.ά.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κώστα Κουτσομύτη και απευθύνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΠΗΓΗ: Θανάσης Γερασιμίδης, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: